Cum iti influenteaza un aparat dentar calitatea vietii

Purtarea aparatului dentar nu are limite de varsta. Ca adult, utilizarea unui aparat care sa corecteze dantura influenteaza major calitatea vietii, datorita avantajelor pe care le implica.
Pe langa alinierea dintilor, un aparat dentar ofera minim 8 motive care sa te convinga sa renunti la temeri si prejudecati.

Utilizarea aparatului dentar protejeaza sanatatea intregului organism

Dintii inghesuiti sau suprapusi fac dificila curatarea optima, din cauza zonelor de retentie alimentara in care periajul este inaccesibil. Cu timpul, aceste zone favorizeaza extinderea placii dentare care determina la randul sau aparitia cariilor.

Persoanele care sufera de probleme ortodontice intampina dificultati de masticatie a alimentelor. Multi pacienti se confrunta cu probleme nutritive si afectiuni digestive din cauza masticatiei necorespunzatoare si implicit a unei alimentatii slabe.Minimizarea riscului de boala parodontala. Pacientii cu dinti inghesuiti sunt cei mai predispusi la boli parodontale, drept consecinta a acumularii de placa bacteriana si a dificultatilor de curatare.

Aparatul dentar favorizeaza cresterea stimei de sine

Estetica dentara poate cauza complexe puternice care influenteaza negativ increderea in sine a pacientului. Cei care beneficiaza de un tratament ortodontic raporteaza o stare psihica optima si o mai buna abilitate de relationare cu cei din jur in urma tratamentului.

O dantura dreapta este visul oricarui pacient, dar ce facem insa atunci cand problema malocluziei este dublata de cea a dintilor lipsa? Orice pacient caruia ii lipseste cel putin un dinte poate beneficia de tratamentul cu implant dentar, cu rol estetic, masticator si cel de pastrare a osului mandibular.

Folosirea aparatului dentar in prevenirea altor probleme dentare

Prevenirea durerilor articulatiei temporo-mandibulare. Aceste senzatii sunt de regula provocate de alinierea deficitara a dintilor care favorizeaza o functionalitate incorecta a masticatiei.

Corectarea problemelor de vorbire. In cele mai multe cazuri, pronuntia neadecvata este rezultatul alinierii necorespunzatoare a dintilor sau de o dezvoltare problematica a maxilarelor.

Combaterea riscului de abrazie dentara. O muscatura incorecta poate cauza abrazia sau uzura dintilor. Pentru a stopa acest risc, medicul aplica tratamentul ortodontic cu rol de corectare a alinierii dintilor si realizarea unei muscaturi corespunzatoare.

Protejeaza dintii de traumatism. Dintii frontali situati prea in fata sunt predispusi la fracturi sau luxatii, in special la copii. Aparatul dentar deplaseaza dintii spre o pozitie corecta.Fie ca suntem reticenti in a purta aparat dentar, fie doar insuficient informati, lipsa aparatului dentar la momentul oportun poate declansa riscuri grave asupra sanatatii dentare.

Nu te lasa descurajat de micile modificari de aspect sau de perioada tratamentului, deoarece avantajele obtinute compenseaza in totalitate timpul de asteptare si resursele financiare alocate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.