Cum iti dai seama ca ambreiajul incepe sa se strice?

Un lucru pe care nici un sofer nu si-l doreste este sa apese pedala de ambreiaj si sa-si dea seama ca aceasta nu mai functioneaza. Atunci cand pedala ramane blocata, exista o multime de riscuri, iar singura solutie o reprezinta schimbarea kitului de ambreiaj. Exista oferte pentru toate masinile, de aceea se poate alege oricand un kit ambreiaj potrivit. Una dintre problemele care apar atunci cand vine vorba despre ambreiaj o reprezinta costurile. In general, costurile schimbarii ambreiajului nu sunt intotdeauna mici, de aceea este bine sa descoperiti din timp daca aveti o problema cu ambreiajul.

Care sunt semnele care apar atunci cand ambreiajul incepe sa se strice?

Unul dintre principalele semne care apar este ca pedala nu mai are aceeasi pozitie, ea tinand mai sus sau mai jos. In acest caz, placa si discul sunt uzate sau chiar rulmentul este blocat. Este important sa verificati si sa rezolvati cat mai rapid aceasta problema. Zgomotul produs la cuplarea ambreiajului este un alt indicator al faptului ca acesta ar putea avea probleme. Daca atunci cand ridicati ambreiajul se aude un zgomot, exista sanse mari sa apara si unele probleme. In general, rulmentul este cel care provoaca aceste probleme, de aceea el trebuie verificat.

Pedala poate fi si ea fie prea moale sau prea tare, in acest caz vorbind despre placa de presiune care incepe sa cedeze. Daca va confruntati cu o pedala blocata, atunci problemele pot fi mai mari si anume ca exista posibilitatea sa fi cedat pompa hidraulica sau chiar sa se fi spart placa. Mai exista si posibilitatea de a va lovi de situatia in care masina nu mai accelereaza atunci cand plecati de pe loc, dar cu toate acestea simtiti ca motorul tureaza fara ca masina sa se miste. Chiar si in acest caz, e posibil ca problema sa vina de la un ambreiaj uzat care nu mai conecteaza motorul cu transmisia, lucru care duce la o turatie in gol, fara ca masina sa mai prinda viteza.

Atunci cand schimbarea vitezei nu mai este atat de precisa e posibil sa va confruntati cu o problema a placii de presiune, aceasta nedecupland complet ambreiajul.

Indiferent de problema cu care va confruntati, trebuie sa luati aminte din timp la aceste probleme care apar de obicei neprevazut. Este important sa mergeti la un service autorizat atunci cand observati ca aceste probleme incep sa apara si sa incercati pe cat posibil sa le rezolvati. Un kit de ambreiaj nou poate fi o solutie spre care sa va orientati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.