Cum iti alegi crema de hidratare pentru fata

Ingrijirea tenului poate fi problematica pentru ca pielea poate fi grasa, sensibila, uscata, ridata. In orice caz, toate tipurile de ten au nevoie de hidratare, iar aceasta se obtine cu ajutorul cremelor hidratante naturale pentru fata. Sensibilitatea tenului este o consecinta a factorilor de mediu care il afecteaza.

Un ten deshidratat are nevoie de o ingrijire mai atenta pentru ca exista un risc mai mare de aparitie a ridurilor, poate sa aiba un aspect tern, nesanatos. Pe de alta parte, un ten sensibil este predispus la iritatii (se manifesta prin pete si mancarimi).Tenul uscat si deshidratat se trateaza cu o crema hidratanta. Acest produs cosmetic se alege in functie de tipul de ten, mai ales pentru zi si mai ales daca pielea este afectata de razele ultraviolete. 

In acest articol iti spunem ce fel de crema hidratanta sa alegi pentru tenul tau.

Cum alegi crema hidratanta in functie de tipul de ten

Regula de baza asadar este aceea ca fiecare tip de ten are nevoie de o anume ingrijire si un anume tip de crema de hidratare. Tipul de ten este stabilit mai ales:

  • in functie de gradul de sensibilitate al pielii; 
  • de cantitatea de sebum pe care o secreta pielea; 
  • de capacitatea pielii de a retine apa.

Crema hidratanta pentru tenul mixt

Tenul mixt se caracterizeaza prin aceea ca are o tendinta de ingrasare in zona T si in restul zonelor este uscat. Se recomanda in cazul acestui tip de ten produse de ingrijire diferite in functie de zona respectiva: un anume tip de crema trebuie sa absoarba grasimea in zona T, o alta crema trebuie sa hidrateze zona uscata. 

Pentru tenul mixt este foarte important sa folosesti inclusiv creme anti-imbatranire, dar de asemenea trebuie sa fii foarte atenta la alimentatie (ai nevoie de suplimente naturale bogate in antioxidanti, seleniu, magneziu).

Crema hidratanta pentru tenul uscat

Tenul uscat are o aparenta mata, terna, iar pielea nu prezinta elasticitate, daca tragi un pic de ea vei observa ca isi revine mai greu. Ideea de baza este ca daca tenul este uscat inseamna ca pielea nu produce suficient sebum, iar asta inseamna ca are nevoie de o crema mai hranitoare pentru necesitatile lui. 

Exista si cazuri de piele deshidratata. Aceste cazuri nu sunt neaparat mai complicate, dar au nevoie de o alta abordare:

  • tenul trebuie curatat cu apa calda (nu fierbinte, pentru ca astfel s-ar putea indeparta uleiurile naturale ale pielii);
  • adoptarea unei diete bogata in fructe, legume, iaurt.

Crema hidratanta pentru tenul gras

Tenul gras pare lucios si are porii dilatati, poate prezenta acnee si puncte negre. Pentru ingrijirea tenului gras se recomanda creme pe baza de apa, cu texturi usoare, nutritive, substante care regleaza cantitatea de sebum produsa de piele.Pentru tenul gras este foarte benefica exfolierea, pentru ca aceasta elimina sebumul in exces si pielea moarta. Alimentatia poate ajuta si in acest caz, se recomanda o dieta saraca in grasimi.   

Crema hidratanta pentru tenul sensibil

Tenul sensibil are mai mult de suferit de pe urma factorilor din mediul inconjurator (factori meteorologici, poluare, dieta, fumat). Pot aparea pete colorate, iritatii, mancarimi. Tocmai de aceea, tenul sensibil are nevoie de creme hidratante cu efect hipoalergenic, care sa nu contina coloranti, substante iritante. In plus, este bine ca produsele hidratante folosite pentru tenul sensibil sa contina uleiuri hidratante, pentru ca acestea pot calma pielea iritata.  

Crema hidratanta pentru tenul normal

Tenul normal are marele avantaj ca nu este pretentios. Nu este un tip de ten care sa se poata deshidrata.Cu toate acestea, chiar si tenul normal are nevoie sa fie hidratat, iar pentru el avem nevoie de produse delicate, cu efect hidratant dar si cu factor de protectie impotriva razelor ultraviolete. 

Ce nu trebuie sa contina o crema hidratanta

O crema hidratanta pentru ten nu trebuie sa contina:

  • coloranti;
  • parfumuri;
  • lanolina;
  • ceara;
  • unt de Shea;
  • acizi;
  • steroizi.

Daca nu stii ce crema hidratanta sa alegi pentru tenul tau, consulta un dermatolog sau un farmacist. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.