Cum amenajezi un teren de sport la tine acasa?

Daca locuiesti la casa, un teren de sport amenajat in spatele casei sau in gradina din fata poate fi exact spatiul de care aveai nevoie pentru a te bucura de cateva momente de relaxare si, in acelasi timp, sa te ocupi de sanatatea fizica.Fie ca o faci pentru tine, fie pentru copii tai, iata ce trebuie sa stii ca sa amenajezi un teren de sport ca la carte la tine acasa.

Alege spatiul disponibil

Este necesar sa te gandesti de cat spatiu ai nevoie pentru a-l dedica unui teren de sport. In cazul in care nu ai o gradina mare, nu poti construi un stadion de fotbal, dar poti sa iti atasezi un panou de baschet sau o poarta de fotbal pentru a-ti antrena loviturile. In functie de spatiul disponibil pe care vrei sa il aloci pentru o activitate sportiva, poti sa iti faci un plan cu instrumentele necesare pentru a-l materializa.

Seteaza bugetul

O alta etapa necesara in construirea unui teren de sport la tine acasa este sa iti setezi un buget general pentru a cumpara toate materialele. 

In cazul in care vrei sa-l transformi intr-un spatiu pentru baschet, atunci trebuie sa iei in considerare si asfaltarea unei portiuni din teren, mai ales daca spatiul este unul verde. Astfel vei stii ca aruncarea mingii la panoul de bachet va reprezenta un rezultat de 3 puncte.

Alege materialele necesare

De exemplu, pentru un teren de baschet amenajat in gradina ta, poti alege unul dintre cele trei materiale in functie de bugetul pe care l-ai stabilit: beton, asfalt sau piatra compacta. Ultima varianta este putin mai costisitoare decat primele doua, dar este o alternativa excelenta daca ai un spatiu cu acces limitat sau daca, la un moment dat, iti doresti sa desfiintezi terenul. 

In acelasi timp, o sa mai ai nevoie de un panou de baschet la care sa iti antrenezi aruncarile la cos. Exista mai multe tipuri de panouri din care poti alege, in functie de bugetul pe care il mai ai la dispozitie si de spatiul disponibil:

  • Panou de baschet cu prindere fixa in perete/ pe gardul perimetral al terenului;
  • Panou de baschet monostalp cu prindere in podea;
  • Panou de baschet montat pe poarta de fotbal in cazul in care doresti sa intreprinzi mai multe activitati sportive in terenul construit;
  • Panou de baschet competitional cu inaltime reglabila in cazul in care ai mai mult spatiu disponibil pentru construirea terenului;
  • Panou de baschet pliabil pe perete. 

Dupa ce ai ales tipul de panou care se potriveste terenului pe care vrei sa il construiesti, singurul pas a ramas sa achizitionezi respectivele materiale si sa iti materializezi visul. In cazul in care nu iti dai seama ce tip de panou de baschet se potriveste, poti apela la un specialist care sa te ajute sa il identifici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.