Pregatirea camerei bebelusului te ajuta sa te apropii din ce in ce mai mult de acesta si sa te bucuri de anticiparea momentului deosebit din viata ta. Cunoscut si sub numele de nesting, conceptul se refera la perioada dintre descoperirea sarcinii si nastere, in care parintii pregatesc locuinta pentru cel mic. In special pentru mame, aceste proces are o componenta emotionala semnificativa.
Noua viata alaturi de bebe inseamna o adevarata aventura, asa ca amenajarea camerei lui poate fi vazuta atat ca o joaca, dar mai ales ca oferirea unui sanctuar pentru ca acesta sa se dezvolte echilibrat. Iata cateva sfaturi si idei care te vor sprijini in planurile tale:
Organizeaza spatiul
Cu siguranta ai multe idei gata de pus in practica, in special in ceea ce priveste decorul, dar nu uita sa incepi cu o perspectiva bine pusa la punct. Organizarea spatiului te va ajuta sa creezi o amenajare armonioasa. Stabileste inca de la inceput zonele in care vrei sa instalezi elementele esentiale. De exemplu, locul in care vei aseza patutul, fotoliul pentru sesiunile de alaptat, zona de schimbat scutece sunt printre cele mai importante obiective de planificat din timp.
Patutul celui mic trebuie instalat intr-o zona in care nu exista o sursa directa de caldura sau posibili curenti de aer, precum un calorifer sau o fereastra. Este indicat ca acesta sa fie asezat langa usa sau intr-o zona a camerei foarte usor de accesat. Atat in cazul unor urgente sau in timpul noptii, iti vei dori sa ajungi cat mai usor la copilul tau.
Opteaza pentru piese de calitate, create cu atentie si dedicare, pentru a-i oferi micutului tau ce e mai bun. Realizate din materiale premium, paturile pentru bebelusi Romina pot fi incorporate in orice stil de amenajare si dimensiuni ale camerei. Ba mai mult, paturile pentru bebelus convertibile permit transformarea lor in functie de maturizarea copilului tau si se pot modifica usor intr-un pat de zi, fara costuri in plus.
Stabileste o tema
O mare parte dintre parinti isi doresc sa insufle copilului lor o anumita pasiune si sa-i dezvolte interesele cu ajutorul decorului din camera. Acestea pot avea legatura cu natura, descoperirea lumii, a jocurilor sau a literaturii. Chiar daca trebuie sa treaca o perioada lunga pana cand copilul tau va fi constient de ceea ce-l inconjoara, nu uita ca se va dezvolta in aceasta camera.
Poti opta de la inceput pentru o tem sau pe masura ce creste si poate alege felul in care arata spatiul sau personal. Culorile vii te pot ajuta sa pui accent pe elementele naturale, fie ca acestea sunt surprinse cu ajutorul unui tapet sau a covoarelor cu patternuri si animale. De asemenea, daca vrei sa optezi pentru detalii educative, poti decora spatiul cu harti, globuri pamantesti sau alte obiecte cu care cel mic poate interactiona.
Controleaza mediul ambiant
Dincolo de aspectul estetic al camerei, amenajarea acesteia implica si un mediu ambiant cat mai placut pentru bebelus, dar si pentru tine. Nu uita ca mamele petrec mult timp in această încăpere, in special in primele luni de viata, in care hranirea, culcatul si schimbarea copilului devin activitati prioritare. De asemenea, de multe ori poti simti nevoia sa stai cu cel mic in brate, piele la piele, intr-un fotoliu confortabil din camera sa.
Mediul ambiant este important pentru sanatatea bebelusului. Acorda atentie calitatii aerului, nivelului de umiditate, dar si luminii naturale. In camera celui mic trebuie sa patrunda cat mai multa lumina, lucru care va fi esential pe tot parcursul vietii acestuia in casa parinteasca. Alege aparate de purificat aerul pentru a-i oferi si conditii potrivite pentru o stare de sanatate optima. Cei mici pot dezvolta alergii si alte afectiuni ale cailor respiratorii, daca mediul nu este unul sigur.
Amenajarea camerei bebelusului este o placere pentru orice parinte si este important sa eviti transformarea acesteia intr-o provocare sau motiv de stres. Ia totul pas cu pas, din timp si alege produse sigure și durabile.