Cum alegi o institutie de incredere la care sa soliciti un credit pentru afacerea ta

Este aproape imposibil sa pui bazele unei companii sau sa conduci un business infloritor fara a colabora cu o institutie de credit.Orice antreprenor stie ca diversificarea surselor de finantare reprezinta solutia ideala pentru a rezista in fata provocarilor economice.

Indiferent daca ai nevoie de resurse pentru investitii sau cheltuieli curente, doar un partener de incredere iti poate asigura reusita demersului propus. Iata cum alegi institutia financiara potrivita atunci cand vrei sa soliciti un imprumut pentru afacerea ta:

Ia in considerare istoricul si notorietatea furnizorului de credite

Daca iti doresti sa lucrezi cu o institutie de incredere este important sa analizezi experienta pe care organizatia o are in acest domeniu. Cu toate ca unii dintre finantatorii nou aparuti pe piata ofera conditii care par a fi extrem de avantajoase, mai bine indreapta-ti atentia spre o institutie cu renume si istoric clar pentru a nu avea parte de surprize neplacute.

Analizeaza cu atentie oferta institutiei

In prezent, exista o multime de variante pe care le poti lua in considerare pentru accesarea unui imprumut. Totusi, ideal ar fi sa optezi pentru un finantator cu rezultate dovedite in obtinerea unui impact pozitiv pe piata intreprinderilor mici si mijlocii sau a firmelor mari. Nu toate institutiile financiare ofera serviciile mentionate sau conditii avantajoase si procese simple de contractare a imprumuturilor.

Verifica daca taxele sunt comunicate in mod transparent

Institutiile de credit pot percepe comisioane pentru diverse servicii si operatiuni, insa, important este sa cunosti toate costurile inainte de semnarea contractului de imprumut. De exemplu, daca alegi creditele IMM de la Vitas Romania toate taxele sunt transparente si iti sunt prezentate de la bun inceput. In plus, stii din start daca intrunesti conditiile pentru finantare.

O institutie de incredere iti va oferi explicatii detaliate cu privire la taxele de evaluare, costurile de asigurare, cheltuielile pentru analiza dosarului sau comisionul de rambursare anticipata. Conditiile si serviciile furnizorilor de credite sunt atat de variate incat se poate sa tragi concluzia ca toti comunica informatiile in acelasi mod. Ei bine, uneori pot exista si costuri ascunse, taxe si dobanzi minime doar pentru inceput ori rate fixe pe o perioada determinata.

Afla daca poti avea parte de servicii preferentiale

Institutia de credit pe care o alegi poate fi un partener de lunga durata pentru afacerea ta. Iar daca ai parte de conditii avantajoase, consultanta specializata si oferte atractive, cu siguranta vei apela intotdeauna la serviciile acesteia. Pe langa aspectele deja mentionate, este bine sa urmaresti si posibilitatea acordarii ofertelor personalizate.

Mai exact, o institutie care se dovedeste a fi flexibila in ceea ce priveste, de pilda, garantiile pentru firmele care nu indeplinesc criteriile solicitate, perioada de gratie sau ratele sezoniere, fara indoiala isi trateaza partenerii cu seriozitate.

Serviciile preferentiale si adaptarea la nevoile clientilor reprezinta o garantie ca finantatorul analizeaza cu atentie capacitatea si potentialul business-ului si intentioneaza sa ofere suport, dar si incredere, antreprenorului care solicita imprumutul.

In momentul in care te decizi sa apelezi la serviciile unei institutii de credit este esential sa stabilesti daca aceasta iti poate sustine planul de dezvoltare. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca nu-ti solicita sa faci compromisuri si ca te ajuta sa gestionezi urgentele financiare, precum si imprumutul contractat.

Pana la urma, asumarea unei responsabilitati financiare implica o perioada lunga de timp si, daca nu ai alaturi un colaborator serios, acest lucru poate avea un impact negativ asupra veniturilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.