Cum alegi cel mai bun laptop pentru business: 5 criterii

Ai nevoie de un nou laptop pentru business? In general, aceste modele sunt construite cu scopul de a oferi cat mai multa portabilitate si o baterie cat mai eficienta in timp ce performanta este mentinuta la un nivel optim pentru diversele categorii profesionale.

Din acest motiv, costurile sunt adesea mai mari decat in cazul laptopurilor de uz general, dar durata de viata este superioara datorita componentelor fiabile utilizate.Pentru a alege un laptop pentru business cat mai potrivit pentru nevoile tale zilnice, ia in considerare aceste 5 criterii la momentul achizitiei. Le vei gasi utile chiar si in cazul in care nu esti pasionat de domeniul IT.

1. Bugetul disponibil

Bugetul este un criteriu important pentru ca influenteaza, din toate punctele de vedere, alegerea unui laptop bun si a accesoriilor pentru acesta. In cazul in care configuratia in care investesti este necesara doar pentru activitati obisnuite precum navigarea Internetului, editarea documentelor sau utilizarea de aplicatii care nu solicita specificatii hardware avansate, bugetul poate fi mai redus pentru ca poti evita modelele high-end.

In schimb, daca vei folosi laptopul tau de business pentru procesarea unui volum mare de date, utilizarea a multipli clienti de mail dedicati, navigarea pe foarte multe tab-uri sau rularea unor aplicatii avansate, bugetul necesar va trebui sa fie mai generos. Vei avea nevoie de mai mult RAM, un SSD rapid, un ecran cu rezolutie mare si tratament anti-glare si alte componente de o calitate superioara care conduc la preturi mai mari.

2. Specificatiile

Pentru a alege un laptop de business cat mai potrivit pentru tine este important sa ai in vedere si un set de specificatii minime. Spre exemplu, in cazul procesorului este indicat sa optezi pentru un Intel Core i5 sau un AMD Ryzen 5. Aceste modele sunt prevazute cu frecvente variabile, permitand economii de baterie.

Este important sa existe si un SSD cat mai rapid, cele mai performante fiind cele de tipul M.2 care asigura viteze de scriere si citire superioare celor SATA. Nu uita nici ecranul, pentru care este preferabila o rezolutie minim full HD. De asemenea, este necesara si suficienta memorie RAM – cel putin 8GB.

3. Autonomia bateriei

Un alt criteriu pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand alegi un nou laptop pentru business este nivelul de autonomie al bateriei. Daca vrei sa beneficiezi de portabilitatea laptopului intreaga zi este necesar sa optezi pentru un model care poate asigura chiar si 12 pana la 18 ore de functionare pe baterie.

Daca alegi o autonomie a bateriei mai limitata, nu vei putea continua sa lucrezi in timpul calatoriilor mai lungi sau al orelor de asteptare in aeroport decat daca poti gasi o sursa de curent libera in apropiere. Poti evita o astfel de situatie prin achizitionarea unor accesorii suplimentare precum o baterie externa.

4. Dimensiunile si greutatea

Daca principalul motiv pentru care doresti sa investesti intr-un laptop pentru business este portabilitatea sa, trebuie sa acorzi atentie deosebita dimensiunilor si greutatii sale. Atunci cand trebuie sa il transporti in fiecare zi, o greutate semnificativa poate deveni inconfortabila rapid.

De obicei, daca vrei ca laptopul sa fie cat mai usor si mai mic va trebui sa consideri un ecran de 13 sau 14 inch. Acest compromis este posibil numai atunci cand activitatile profesionale nu devin mai greu de gestionat in lipsa unui ecran generos. La birou sau atunci cand lucrezi de acasa, poti evita acest neajuns prin conectarea laptopului la un monitor.

5. Porturile disponibile

Pentru ca laptopul de business in care investesti sa fie cat mai versatil este important sa te asiguri ca optiunile de conectivitate sunt cat mai diversificate. Cel mai adesea vei avea nevoie de un port HDMI pentru conectarea la monitoare sau videoproiectoare si multiple porturi USB (inclusiv Type C) cat mai rapide pentru transferurile de fisiere, conectarea de periferice sau transformarea laptopului intr-o veritabila statie de lucru cu ajutorul unui docking station.

Cu aceste 5 criterii in minte, va fi mai usor sa alegi un laptop de business gata sa asigure o productivitate optima in fiecare zi. Odata stabilit bugetul si specificatiile minime necesare, vei putea filtra optiunile disponibile rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.