Cum alegi abonamentul medical potrivit nevoilor tale – 5 aspecte de luat in calcul

Unul dintre factorii care influenteaza calitatea vietii este reprezentat de starea de sanatate. Pentru a te asigura ca nivelul acesteia este optim, este important sa efectuezi regulat consultatii, analizele de rutina sau investigatiile recomandate de medic.

De asemenea, conteaza si alegerile benefice pe care le faci, atat in privinta stilului de viata, cat si a masurilor pe care le iei pentru siguranta ta.O astfel de masura este abonamentul medical. Dorim sa iti venim in ajutor si iti prezentam cateva criterii pe care sa le ai in vedere atunci cand alegi acest serviciu medical.

1.  Verifica mai multe tipuri de abonamente

Alege un abonament medical individual dupa ce ai verificat mai multe optiuni, pentru a observa care sunt facilitatile care se pliaza cel mai bine pe nevoile tale. De pilda, chiar daca nu suferi de nicio afectiune, dar in istoricul familiei exista cazuri, este o idee inspirata sa iti monitorizezi sanatatea, ca sa stii din timp daca apar schimbari.

2.  Tine cont de discounturi

Unele abonamente medicale pun la dispozitie discounturi avantajoase. Printre acestea pot fi testari de laborator, unele servicii de imagistica, diverse investigatii ori proceduri. Daca esti nevoit sa faci regulat astfel de analize, reducerile vor fi un beneficiu in plus, astfel ca un abonament medical ce le include este o varianta demna de luat in calcul. Acorda atentie si acestui aspect atunci cand cauti tipul de abonament medical adecvat pentru tine.

3.  Ia in calcul pachetele promotionale

Atunci cand iti alegi abonamentul medical, tine cont si de pachetele promotionale pe care clinica respectiva ti le pune la dispozitie. Unele dintre acestea iti pot oferi acces la multe puncte de recoltare pentru analizele de laborator, seturi gratuite sau care sunt prevazute cu o reducere. De asemenea, exista abonamente ce ofera pachete formate din mai multe tipuri diferite de servicii, de exemplu, consultatie impreuna cu proceduri medicale.

4.  Observa ce oferte includ consultatii si controale gratuite

Unele oferte prevad si astfel de servicii. In functie de situatia ta medicala, este posibil ca un pachet din care fac parte consultatiile si controalele gratuite sa fie in avantajul tau. Ai putea opta, de exemplu, pentru un abonament ce include consultatii si controale care sunt incluse gratuit si care apartin de medicina generala si/sau interna.

5.  Acorda atentie cailor de comunicare

In cazul in care ai intrebari, este important sa poti contacta oricand clinica respectiva. Daca esti o fire curioasa si care necesita mai multe detalii, opteaza pentru un pachet care include suport telefonic non-stop. Unele clinici pun la dispozitie astfel de linii telefonice, iar un abonament medical care le include ti-ar putea fi de ajutor in clarificarea unor detalii.

Abonamentele medicale sunt puse la dispozitie numai de clinicile private, iar in schimbul lor sunt percepute unele taxe pe care trebuie sa le achiti lunar. Poti achizitiona unul pentru tine, dar si cate unul pentru fiecare membru al familiei, daca doresti. Este intotdeauna o idee buna sa iei in considerare achizitionarea unui astfel de abonament, datorita beneficiilor.

Pretuieste sanatatea ta si, in functie de criteriile pe care ti le-am pus la dispozitie, alege abonamentul medical ce corespunde cel mai mult nevoilor tale! Verifica atent mai multe optiuni si tine cont de istoricul afectiunilor din familia ta sau, dupa caz, de propriile afectiuni si achizitioneaza abonamentul medical ce iti poate oferi cele mai multe avantaje!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.