Cum alegem perdelele pentru ferestrele locuintei?

Fiecare dintre noi isi doreste sa locuiasca intr-o casa in care design-ul interior si atmosfera sa reflecte intocmai personalitatea noastra. In acest sens fiecare detaliu este foarte important. Nu este suficient sa acordam atentie doar mobilierului din casa, ci este necesar ca orice mic detaliu sa fie in concordanta cu preferintele noastre in materie de design interior.

In acest sens alegerea unor perdele care sa corespunda asteptarilor noastre si care sa completeze design-ul in interiorul locuintei este un aspect foarte important. Prin urmare alegerea perdelelor nu trebuie facuta la intamplare, ci pornind de la anumite criterii, dupa cum urmeaza:

Materialul folosit pentru perdele

Un prim criteriu foarte important in alegerea perdelelor pentru locuinta se refera la materialul din care sunt acestea confectionate. Materialul reprezinta elementul care poate incadra perdelele in stilul unei camere, dar in acelasi timp va determina si durata de viata a acestora.

In privinta materialului poti opta pentru poliester, dantela, matase sau panza. In cazul in care alegi sa folosesti perdele si draperii, draperiile pot fi confectionate din catifea sau din bumbac. Fara doar si poate ca perdelele din dantela si din matase sunt cele mai elegante si in acelasi timp cele mai rezistente.

Culoarea perdelelor si a draperiilor

Odata ce ai decis asupra materialului din care sunt confectionate perdelele casei tale, urmatorul criteriu foarte important se refera la culoarea acestora. Culoarea trebuie sa completeze foarte bine cromatica camerei unde perdelele si draperiile sunt folosite. De asemenea, culoarea trebuie sa reflecte personalitatea acelora care locuiesc in casa respectiva, mai ales atunci cand avem in vedere draperiile.

Culoarea este un element care poate contribui semnificativ si la senzatia unor incaperi mai spatioase sau mai putin spatioase.Tocmai de aceea culoarea perdelelor si a draperiilor nu trebuie facuta la intamplare.

Dimensiunea si lungimea perdelelor

Un al treilea criteriu pentru alegerea unor perdele se refera la dimensiunea acestora. Daca in bucatarie spre exemplu se poate opta pentru perdele si draperii mai scurte, in cazul living-ului sau al dormitoarelor perdelele si draperiile este indicat sa fie pana in pardoseala.

De cealalta parte, daca nu consideri foarte important aspectul privind modul in care arata o incapere si preferi sa pui accent pe partea practica, atunci este indicat sa optezi in intreaga casa pentru perdele care nu ajung pana in podea, pentru a nu matura podeaua cu perdelele.

Intretinerea perdelelor si a draperiilor

Un alt detaliu foarte important in alegerea perdelelor se refera la modul de intretinere. Acest lucru este influentat de materialul din care sunt facute perdelele, dar si de dimensiunea sau lungimea acestora.

Daca nu iti doresti perdele care sa fie foarte sensibile si care sa aiba nevoie de spalare la diferite programe speciale folosind detergenti speciali, atunci este recomandat sa alegi materiale mai putin pretentioase.

In cazul draperiilor este important sa alegi draperii care nu se vor decolora dupa primele luni de utilizare si nici dupa primele spalari.Ai in vedere aceste aspecte atunci cand esti in cautarea perdelelor si a draperiilor pentru locuinta ta si cu siguranta vei face alegerea potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.