Cum alegem o firma de consultanta pentru fonduri europene nerambursabile?

Fondurile europene reprezinta un instrument de finantare care poate fi accesat de o paleta diversificata de antreprenori si asociatii. Tocmai de aceea exista un mare interes in accesarea acestor fonduri, mai ales daca tinem cont de faptul ca sumele primite drept finantare nu trebuie rambursate. Pe de alta parte, accesarea acestor fonduri nerambursabile inseamna si urmarea unei proceduri si a unor pasi.

De foarte multe ori antreprenorii si beneficiarii interesati in accesarea fondurilor nerambursabile considera prea dificil urmarea tuturor procedurilor pentru depunerea documentatiei privind accesarea acestei finantari europene. In acest context cea mai potrivita alegere o reprezinta o firma care ofera servicii de consultanta fonduri europene Alba Iulia. Oferta de astfel de servicii este una numeroasa. Prin urmare este important sa cunoastem care sunt principalele criterii in baza carora sa facem o alegere in privinta unei astfel de firme.

Portofoliul firmei de consultanta

Un prim criteriu in alegerea unei firme care ofera consultanta fonduri europene Alba Iulia se refera la portofoliul acesteia. Dincolo de portofoliul pe care o firma il poate pune la dispozitia acelora interesati de accesarea fondurilor europene, orice potential client care are nevoie de astfel de servicii de consultanta poate verifica o parte dintre colaborarile regasite in portofoliul firmei respective.

Un portofoliu este foarte important pentru ca ofera imaginea privind experienta acumulata de-a lungul timpului in privinta serviciilor oferite de o firma consultanta fonduri europene Alba Iulia. Cu cat portofoliul este mai numeros si contine numele unor firme mari, cu atat exista mai multe sanse de a beneficia de profesionalism in obtinerea finantarii pe baza fondurilor nerambursabile.

Costurile serviciilor de consultanta

Un al doilea aspect important de luat in considerare atunci cand vorbim despre consultanta in domeniul fondurilor europene nerambursabile se refera la costurile sau la tarifele practicate de firma de consultanta. Fara doar si poate ca fiind vorba despre consultanta pentru obtinerea unor fonduri nerambursabile nu vorbim despre tarife foarte mici. Insa este important sa alegi o firma consultanta fonduri europene care ofera modalitati avantajoase pentru achitarea tarifelor pentru serviciile de consultanta.

Din acest punct de vedere firmele care solicita plata a jumatate din costurile serviciilor de consultanta sau care solicita un procent din valoarea bugetului de cheltuieli din cadrul proiectului pot oferi o mai mare incredere acelora care doresc sa beneficieze de astfel de servicii de consultanta. Conform specialistilor in domeniu, valoarea serviciilor de consultanta pentru obtinerea fondurilor europene este de cel mult 5% din bugetul de cheltuieli.

Cauta o firma de consultanta locala

Pentru a avea cat mai multe sanse de a beneficia de expertiza unor profesionisti in consultanta fonduri europene Alba Iulia este indicat sa apelezi la o firma care ofera astfel de servicii din orasul in care locuiesti sau in regiunea unde urmeaza sa dezvolti afacerea sau proiectul pe fonduri europene. Acest lucru faciliteaza foarte mult comunicarea si relationarea, dar in acelasi timp firma care se va ocupa de depunerea cererii de finantare si de elaborarea proiectului va avea toate informatiile privind situatia la nivel local si regional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.