Cum a reusit experienta mea la un amanet auto sa demonteze miturile despre acest domeniu

Cu totii stim ca amanetul auto este cea mai rapida solutie de finantare prezenta pe piata din Romania, in acest moment. Cu toate acestea, inca privim cu reticenta acet domeniu din cauza miturilor care circula mai ales in mediul online.

Mai mult ca sigur si tu ai traversat o perioada dificila in care nevoia de bani era mai vitala ca niciodata si poate ca un amanet auto ar fi reprezentat solutia salvatoare, insa ti-ai indreptat atentia spre o alta modalitate de finantare (chiar daca era mai putin favorabila tie), din cauza ideilor preconcepute pe care oamenii le-au raspandit rapid.

Azi voi prezenta cum a reusit experienta pe care am avut-o la un amanet auto din Bucuresti sa demonteze miturile despre acest domeniu.

Din cauza unor situatii neprevazute, aveam nevoie sa obtin un credit substantial intr-un interval scurt de timp. Mai exact, 3 zile. Evident, banca a fost prima solutie la care m-am gandit, insa in niciun caz nu as fi putut obtine suma necesara intr-un timp atat de scurt. Fortat de imprejurari, m-am indreptat catre cea mai controversata, dar rapida metoda de imprumut – un amanet auto. M-am informat foarte putin la inceput despre acest subiect si mai ales depre posibilele riscuri la care ma pot expune. Evident, m-am lovit de un cumul de informatii, toate faceau trimitere la mituri de genul: Nu iti vei mai recupera masina, doar oamenii fara prestigiu apeleaza la un amanet auto, masina nu va fi evaluata la adevarata valoare, nu vei beneficia de niciun contract, etc.

Cu toate cele auzite, amanetul inca reprezenta solutia salvatoare. Suma de care aveam nevoie era de 20.000 euro, asa ca mi-am luat masina si am procedat intocmai.

Care au fost pasii pana la obtinerea unui credit de la amanet

 • Am sunat la ament auto pentru a le explica situatia, le-am oferit informatii despre masina (marca, anul de fabricatie, etc) si am solicitat o evaluare telefonica;
 • Urmatorul pas a fost sa ma prezint cu masina la amanet pentru o evaluare fizica;
 • Mi-au comunicat suma de bani pe care urmeaza sa o primesc in schimbul masinii amanetate;
 • Am predate documentele masinii, linistit fiind ca va fi in siguranta intr-un parc auto cu supraveghere video;
 • Am facut o poza la kilometraj pentru a ma asigura ca nimeni nu va folosi masina cat timp va sta gaj;
 • Am semnat contractul;
 • Am plecat linistit acasa cu suma de bani de care aveam nevoie, am beneficiat de 75% din valoarea masinii.

Tot acest proces a durat aproximativ 30 minute, timp in care am analizat personalul, am citit contractul cu atentie si nu in ultimul rand, am numarat banii. Brusc, toate miturile au fost demontate, iar acum o sa iti prezint pe scurt si motivele:

 • Personalul a dat dovada de profesionalism inca de la prima interactiune;
 • Masina a fost evaluata la pretul corect;
 • Contractul si toate specificatiile din interiorul acestuia au fost clare si transparente;
 • Spre surpinderea mea, comisionul a fost unul mai mult decat decent;
 • Am simtit incredere de la inceputul pana la sfarsitul intregului proces;
 • Am vizualizat parcul auto si am plecat linistit stiind ca masina este supravegheata 24/24.

Despre ce amanet auto este vorba?

Experientele placute merita impartasite. Cu siguranta fiecare dintre noi cautam recomandari privind amanetul auto potrivit pentru a face o decizie corecta. Ei bine, experienta placuta a fost oferita de Marco Amanet auto. Oamenii pe care cu siguranta ii voi recomanda ori de cate ori am ocazia.

Stiu cat de importante sunt sfaturile de genul acesta atunci cand te afli intr-o situatie limita.

Btw, am omis sa spun ca dupa 3 luni mi-am restituit masina in deplina siguranta. In ciuda aparentelor, solutia salvatoare chiar exista. Trebuie, insa sa te documentezi cu atentie inainte si sa nu uiti ca adesea, aparentele insala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.