Crame si podgorii interesante din Romania

Romania se mandreste cu cateva crame si podgorii foarte frumoase, desi turismul viticol nu este foarte bine dezvoltat la noi in tara. Totusi, acestea reprezinta destinatii de top pentru iubitorii de vin care sunt dornici sa cunoasca aceste locuri. Aici se fac degustari de vin si se afla povestile strugurilor din care este facut.

Iata care sunt cramele care atrag atentia prin frumusetea lor : Crama domeniile Bohotin, Vinaria Cotnari, Vinaria Domeniile Sahateni, Podgoria Bauer, Podgoria Alcovin-Macin, Crama Liliac, Crama Stirbey, Podgoria Recas, Cramele Minis, Crama Delta Dunarii, La Sapata, Podgoria Husi, Podgoria Silvana.

Crama domeniile Bohotin ofera unul din vinurile cele mai cunoscute , si-anume Busuioaca de Bohotin. Aceasta regiunee este celebra pentru vinul rosu, deschis la culoare si dulce, cu un buchet parfumat de piersici coapte. Este un vin care rezista chiar si 20 de ani, fara sa-si schimbe proprietatile. Peisajele sunt absolut deosebite iar vizitarea cramei reprezinta o adevarata incursiune in lumea vinului.

Vinaria Cotnari este renumita pentru vinul Grasa de Cotnari, fiind o alta podgorie celebra. Aceasta este recunoscuta pentru vinul alb, de o culoare galben-aurie si se afla in Moldova. Vinaria Domeniile Sahateni este in Buzau si ofera privelisti minunate vizitatorilor.

Aici se pot degusta soiuri de vin diverse, de la Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc si Tămaioasa Romaneasca, la Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Alba. Domeniile Sahateni cuprind plantatii de 76 de hectare, o crama moderna si facilitati impresionante entru o productie de aproape 1.000 de tone de struguri pe sezon.

Podgoria Bauer se afla in Oltenia. Aici se cultiva vinul de peste 2000 de ani si se folosesc struguri mai rari, care sunt mai greu de cultivat si de gasit. Este renumita pentru vinurile sale unice si delicioase.

Podgoria Alcovin-Macin este renumita pentru dimensiunile sale vaste peste 300 de hectare si pentru faptul ca este furnizorul oficial de vin al Casei Regale a Romaniei. Se afla in Dobrogea, in apropiere de Marea Neagra. Aceasta podgorie produce vin pentru 5 marci diferite: Pelegrin, Curtea Regala, Tres Rosae, Renatus si Trei Brate.

Crama Liliac se afla in Transilvania si este cea responsabila de renumele strugurilor Liliac la nivel international. Aici se gasesc soiuri locale precum :Feteasca Neagra si Muscat Ottonel, dar si soiuri internationale, cum ar fi Pinot Noir, Sauvignon Blanc si Merlot. Crama Stirbey este renumita pentru soiurile de struguri indigene si cultura indelungata de vinificatie din regiune. Aici merita sa degusti vinurile Tamaioasa Romaneasca si Negru de Dragasani.

Podgoria Recas se afla langa Timisoara, este renumita pentru tehnologia de vinificatie si colectia impresionanta de aproximativ 250 de butoaie. Degustarea de vinuri se face intr-o incapere aflata la 9 metri sub pamant. Aceasta este una dintre cele mai vechi din judet care are multe surprize de oferit.

Cramele Minis ofera privelisti superbe si 25 de hectare cu vita-de-vie din soiuri precum Feteasca Regala, Muscat Ottonel, Merlot, Pinot Noir, Mustoasa de Maderat sau Burgund Mare. Crama Delta Dunarii este detinuta de un italian. Aici se produc soiuri precum Aligote sau Babeasca Neagra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.