Copiii și sănătatea bucală: îngrijirea în stadiile incipiente

Poate că nu pare, dar îngrijirea dentară timpurie poate preveni viitoare probleme în ceea ce privește sănătatea bucală a celor mici. Prin urmare, în acest articol vom vorbi despre copii și sănătatea bucală: îngrijirea în primele etape.

Deși primii dinți, cunoscuți și sub numele de dinți de lapte, sunt înlocuiți în timp de dinți permanenți, aceștia sunt importanți în etapele incipiente pentru funcții de bază precum vorbirea, respirația sau estetica. De asemenea, trebuie remarcat faptul că dinții din lapte servesc drept „ghid” pentru erupția corectă a dinților care vor însoți copilul până la maturitate.

Creați obiceiuri bune de sănătate orală

Pentru a obține o sănătate orală bună în timpul copilăriei și pentru a preveni cariile dentare, este esențial ca și copilul să urmeze o igienă orală adecvată încă de la erupția primilor dinți.

Este foarte important să creați obiceiuri dentare sănătoase de la început, care însoțesc copilul în timpul dezvoltării, dar totodată, și acțiunile voastre, în calitate de părinți, sunt, de asemenea, importante.

Iată câteva sfaturi pe care le puteți aplica în primele 2 etape pentru a vă ajuta copilul să aibă o sănătate orală bună:

  • ETAPA 1: nou-născut (de la zero la 12 luni)

Faimoasa perie Finger: această tehnică este foarte simplă și cea mai recomandată pentru curățarea și îngrijirea corectă a gurii bebelușului dumneavoastră. Cu o bucată de tifon steril, înfășurați degetul arătător și treceți-l peste gingiile, limba și dinții bebelușului, după hrănire. Acest lucru vă va ajuta să curățați resturile alimentare din gură. Nu uitați că tifonul trebuie să fie rece!

  • ETAPA 2: Copii mici (13-36 luni)

Dinții de lapte au început să iasă, așa că trebuie să înceapă să efectueze corect periajul dentar, o activitate departe de a fi plictisitoare. Ca părinți, tot ce trebuie să faceți este să îl convingeți pe copil că periajul dentar este chiar distractiv și, totodată, sănătos. Cuvântul cheie este distractiv. Rezervați două minute pentru a vă supraveghea copilul spălându-și dinții. Este important ca în această etapă să îl învățați să se concentreze pe dinții pe care îi folosește cel mai mult, adică ceea ce implică mestecarea, de obicei sunt primii care prezintă semne de afecțiuni.

Iată câteva idei și sfaturi pentru a-l ajuta pe copilul dumneavoastră:

  • Periuță de dinți amuzantă. Lăsați copilul să aleagă periuța de dinți care îi place cel mai mult din magazin, astfel îi va părea mai distractivă efectuarea periajului dentar.
  • Periați-vă dinții împreună cu el. Exemplul este cheia tuturor!

Știm că un obicei este dificil de dobândit chiar și pentru adulți, dar repetarea este cheia, astfel încât această rutină să facă parte din normalitatea copiilor. Odată ce periajul dentar devine parte din rutina lui de îngrijire, treaba este gata!

Dinții sunt singura parte a corpului nostru care nu se regenerează singuri și îngrijirea lor devine una dintre cele mai importante din viața noastră, de aceea trebuie să îi ajutați și pe copiii în acest sens.

Îngrijirea dinților este esențială de la începutul vieții. În ceea ce privește controalele, este important ca acestea să fie efectuate de la o vârstă fragedă. Nu uitați să completați toate sfaturile și activitățile pe care le puteți face acasă cu o vizită la medicul pedodont pentru îngrijire dentară ulterioară. Prima vizită la dentist ar trebui să aibă loc între 6 luni și 1 an, cu controale la fiecare șase luni. Această supraveghere a medicului dentist pedodont este esențială, deoarece medicul dentist vă poate oferi toate recomandările pentru îngrijirea dinților copiilor și va detecta posibili factori de risc.

Toate activitățile din timpul dezvoltării dinților unui copil sunt importante. La Life Dental Spa suntem experți în îngrijirea zâmbetului pe care îl iubești cel mai mult. Așadar, fă-i copilului o programare și nu amâna! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.