Unul dintre marile avantaje de a-ti construi singur locuinta, este faptul ca poti beneficia de alegerea personala a materialelor, care se pot dovedi alegeri foarte importante, mai ales pe termen lung. In functie de cum iti alegi materialele de izolare fonica, poti beneficia atat de izolare calorica, cat si de cea fonica. Cand traiesti in ritm alert este important sa tii zgomotul extern in afara locuintei pentru a te bucura de timpul petrecut acasa.
Poluarea fonica este o problema in crestere care afecteaza diferite domenii precum sanatatea noastra fizica si mentala, productivitatea muncii sau abilitatile de comunicare. Din acest motiv, din ce in ce mai multe companii si persoane opteaza pentru izolare fonica, ceea ce le permite sa scape de zgomot si sa beneficieze de imensele avantaje ale izolatiei acustice: un spatiu linistit intareste sistemul imunitar si reduce riscurile de boli cardiovasculare.
Reduce in mod semnificativ nivelul de stres, precum si o performanta mai buna a creierului si a sangelui. Incurajeaza cresterea capacitatii cognitive si de concentrare, promovand o mai mare concentrare si productivitate, fie la locul de munca, fie creativ. Favorizeaza imbunatatirea legaturilor de comunicare, atat de familie, cat si de munca datorita beneficiilor mentionate anterior.
Pentru a va proteja casa de sunete enervante, exista mai multe materiale de izolare acustica care va vor transforma casa intr-un sanctuar al pacii. Cand vine vorba de materiale de izolare acustica, exista diferite optiuni disponibile. Logica acestei practici consta in acoperirea intregii incaperi care trebuie izolata, atat podeaua, cat si peretii si tavanul, cu elemente care absorb zgomotul. Aceste materiale despre care vorbim pot reduce zgomotul cu frecventa ridicata, medie si joasa si necesita elemente speciale precum fixari si adezivi pentru instalarea lor.
Calitatea pe care o poate oferi o buna izolatie acustica este esentiala pentru a promova linistea si confortul acasa. Daca locuiti intr-un oras mare sau intr-o zona deosebit de zgomotoasa, un nivel inadecvat de izolatie acustica in ferestre poate afecta calitatea somnului sau poate duce la situatii stresante care sunt daunatoare sanatatii. Pe de alta parte, izolarea va creste valoarea locuintei si va transforma proprietatea, cu o investitie redusa, intr-un activ usor de vandut, care va lasa profituri bune. Aceste beneficii fac din izolare fonica o investitie mai degraba decat o cheltuiala.
Magazinul e-izolatii.ro ofera cele mai bune solutiui celor care doresc sa isi izoleze casa. Pentru a face o astfel de investitie nu trebuie sa cosntruiesti casa de la zero, ci poti sa renovezi vechea locuinta folosind saltele lamelare vata bazaltica Larock 40 ALS 50 mm. Acest material se foloseste pentru izolarea termica a conductelor si instalatiilor, a aplicatiilor HVAC (incalzire, ventilatie si aer conditionat) si in domenii industriale.
Rolele de vata minerala bazaltica sunt formate din lamele prinse pe o folie de aluminiu, cu rol de protectie. Material izolant din vata minerala bazaltica sub forma de lamele. Fibrele materialului sunt orientate perpendicular si pe o parte este lipita o folie de AluR. Este hidrofobizat in sectiunea transversala.
Ce avantaje prezinta acest material?
– Coeficient scazut de conductivitate termica;
– Proprietati excelente de izolare;
– Proprietati acustice;
– Este caracterizat de o rezistenta ridicata la presiunea perpendiculara, mentinandu-si astfel grosimea standard la o presiune data;
– Rezistent la microorganisme si rozatoare;
– Neutru din punct de vedere chimic;
– Nu reactioneaza cu materialele inconjuratoare;
– Ramane stabil in volum si forma la diferite temperaturi;
– Pe partea vatei minerale are capacitatea de incarcare termica pana la o temperatura de 600AC;
– Se adapteaza pentru orice contur ale unei structuri;
– Se poate prelucra usor pentru a avea dimensiunea si forma necesare;
– Neabsorbant;
– Hidrofobizat in sectiunea transversala.
Produsul este acoperit cu folie din aluminiu. Este utilizat pentru izolarea termica, fonica si la foc a conductelor si echipamentului de apa calda, aer conditionat si ventilatie si instalatiilor industriale.
De asemenea, alte materiale termoizolante sunt:
-Celuloza;
-Lana de stanca;
-Vata minerala;
-Fibra de lemn;
-Poliuretan (numai celula deschisa si cu performante acustice foarte scazute).
Avantajele acustice ale izolatiei termoacustice sunt:
-Reducerea zgomotului in aer;
-Corectie acustica;
-Elimina timpul de reverbare, adica timpul necesar pentru ca sunetul sa devina inaudibil intr-o camera;
-Reducerea zgomotului exterior care ajunge in interior;
-Reducerea zgomotului produs in interiorul casei si care este emis spre exterior;
-Celuloza ca izolatie termoacustica.
Majoritatea solicitarilor pentru izolare fonica vin din partea persoanelor care vor sa nu mai fie deranjati de zgomotele vecinului. Trebuie retinut insa ca cea mai eficienta izolare acustica se face la sursa, adica in camera de unde se produce zgomotul, la vecin. Dar cum nu ii poti impune sa isi renoveze apartamentul pentru confortul tau acustic, trebuie sa recurgi la alte metode de izolare fonica: pereti de gips-carton acustic sau plafoane (tavane) pentru izolare fonica.
Izolarea acustica la tine in casa (receptorul) se poate obtine doar daca se controleaza zgomotul de-a lungul caii de propagare (perete, tavan) in mod practic. Trebuie avut in vedere si ca alegerea oricarei metode de izolare fonica presupune miscorarea spatiului interior.
O astfel de investitie nu este benefica doar de moment pentru linistea ta, ci se dovedeste a fi o imbunatatire a locuintei tot mai cautata, mai ales pe piata imobiliara. Tot mai multe persoane doresc, ca locuintele achizitionate sa beneficieze atat de izolare termica, cat si de cea fonica. Timpurile in care traim ne imping sa cautam metode mai eficiente pentru a fructifica la maxim timpul petrecut acasa de cei dragi, iar izolarea fonica se dovedeste a fi ideala!