Se spune ca nu ar trebui sa faci sex daca nu poti vorbi despre sex. Aceasta tema a devenit o problema recurenta in cuplurile secolului 21, intrucat acest tip de persoane se simt nesatisfacute in urma unui act sexual.Conform unui studiu desfasurat de General Social Survey, un procent de 28% dintre adulti au declarant faptul ca nu s-au mai implicat intr-un act sexual cu partenerul timp de un an.
Cu toate acestea, factorii sociali precum identificarea sexului drept un subiect tabu, lipsa educatiei in acest sens si reticenta cu care este tratat subiectul creeaza un disconfort accentuat in comunicarea deschisa intre cupluri pe aceasta tema. Astfel normele sociale ajung sa limiteze partenerii in viata lor intima.
Factori care blocheaza comunicarea in viata sexuala
Frica de a fi criticat: Traim intr-o societate in care critica este metoda standard de evaluare individuala si universala. Si chiar daca aceasta critica este constructiva, nu suntem obisnuiti sa o tratam ca atare si sfarsim prin a ne simti nevalidati.
Frica de a nu provoca senzatia de disconfort: Aceasta frica se leaga de cea anterioara, deoarece pana si reactia de disconfort exprimata de partener sau partenera, rezulta in senzatia de nevalidare personala.
Cum sa vorbesti fara frica despre sex
Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa scapi de frica de a vorbi despre viata intima cu partenerul, este sa verifici sursele de pe internet in cautarea unui raspuns. Si de cele mai multe ori, ajungi sa constati ca nu exista un raspuns clar al problemei tale. Emotiile nu sunt recunoscute pentru proprietatea lor de a fi controlate. Insa reactiile tale sunt un element asupra caruia ai tot controlul necesar. In ciuda a ceea ce simti, intotdeauna comportamentul joaca un rol esential in interactiunea dintre doua persoane.
Pentru a avea o discutie placuta despre aceasta tema, ai putea incerca sa ai o atitudine draguta si pozitiva. De exemplu, atunci cand preferi sa se desfasoare un act sexual dimineata, ai putea incerca sa lansezi o propunere senina, de a repeta acel act:,, Iti amintesti dimineata, in care imediat ce ne-am trezit am avut un episod sexual? Ma intreb, cum ar fi sa facem asta mai des. ‘’
Chiar daca nu te poti simti confortabil cu acest subiect, comportamentul tau iti va influenta starea interioara si totodata , raspunsul pozitiv in fata abordarii tale al partenereului sau partenerei, te va ajuta sa te obisnuiesti sa porti o conversatie pe aceasta tema.
Efectul comunicarii in viata sexuala
Comunicarea despre viata sexuala creeaza o legatura emotionala foarte stransa intre parteneri. Datorita comunicarii se dezvolta increderea, sentimentul de siguranta, acceptarea persoanei din relatie. Astfel, devine mult mai usor pentru un cuplu sa isi realizeze idealurile, odata ce si-au construit aceste baze in relatia lor.
Cum sa te simti si mai bine dupa discutie
Uleiurile esentiale stimuleaza o parte a creierului numita sistemul limbic. Acest sistem influenteaza valorile ridicate sau scazute ale libidoului.Totodata aceste uleiuri au un efect de influenta si asupra glandei pituitare( glanda endocrina), care se ocupa cu nivelele de productie ale hormonilor. Inactivitatea acestei glande are ca rezultat scaderea apetitului sexual.
Astfel ca, un stimulent precum ulei masaj contribuie la mentinerea acestei glande active sau la cresterea apetitului sexual. Pentru o experienta sexuala mai placuta, poti alege de pe Redbox un ulei de masaj afrodiziac.