Centrala electrica potrivita nevoilor dumneavoastra la Totulpentruinstalatii.ro

Fie ca discutam despre apartament sau casa, ideea de a monta o centrala proprie atat pentru incalzire pe timp de iarna cat si pentru apa calda menajera, este din ce in ce mai raspandita in randul populatiei.La apartament, de regula se opteaza pentru o centrala electrica sau centrala pe gaze, insa la casa, adaugam si posibilitatea montarii unei centrale pe peleti.Totusi dintre toate acestea, centrala electrica poate reprezenta cea mai comoda optiune.

Chiar daca nu pare o actiune atat de complexa, alegerea unui model potrivit de centrala termica pentru nevoile dumneavoastra si ale familiei, reprezinta o decizie importanta avand in vedere faptul ca trebuie sa luam in calcul costurile de investitie si intretinere, dar intotdeauna fara a omite nivelul de confort pe care il aduce in locuinta. De regula, tipul de centrala termica se alege in functie de combustibilul utilizat, dar si de disponibilitatea acestuia in zona in care locuiti, insa, o centrala electrica poate reprezenta cea mai buna solutie din mai multe puncte de vedere.

Centrala electrica utilizeaza energie verde

Centrala termica electrica este singurul tip de centrala care poate utiliza energie electrica curata. Aceasta se poate alimenta si cu energie electrica eoliana sau energie rezultata prin utilizarea unor panouri solare, fiind surse de energie sustenabile in comparatie cu o centrala termica cu gaze sau pe peleti, acolo unde sursele pamantului sunt epuizabile si caz in care sunt emanate noxe daunatoare mediului inconjurator. Cu alte cuvinte, centrala termica electrica nu polueaza mediul deoarece nu elimina noxe periculoase pentru mediu.

O centrala electrica poate asigura mai mult confort

Centralele electrice incalzesc repede spatiul in care sunt montate, iar capacitatea acestora de a genera apa calda si capacitatea de a incalzi locuinta, este cu mult mai rapida decat centralele termice pe gaz sau pe peleti.

In acest fel, va puteti bucura de mai mult confort de la propria locuinta. Centrala electrica nu ocupa mult spatiu si este potrivita pentru orice tip de locuinta. Aceasta nu are nevoie de o camera speciala in apropierea unui perete exterior deoarece nu are tubulatura de evacuare si poate fi montata in orice camera inchisa.Astfel, utilizand o centrala electrica potrivita locuintei dumneavoastra, puteti eficientiza mult mai usor spatiul din casa.

Centrala electrica este mai accesibila de intretinut si are un pret avantajos de achizitie

In ceea ce priveste mentenanta, o centrala termica electrica nu are nevoie de revizii atat de dese precum cele pe gaz si nici nu trebuie sa fie racordata la retelele comune. De departe, centrala electrica reprezinta acea alternativa ideala atunci cand nu exista acces la o conducta de gaz deoarece asigura in timp util apa calda menajara, dar si incalzirea locuintei. In plus, riscurile unui accident sunt mult mai mici in comparatie cu utilizarea unei centrale pe gaz sau pe peleti, accident care poate duce la pagube materiale serioase, si nu numai.

Concluzie

Unul dintre primele si cele mai importante avantaje se refera la faptul ca, beneficiem de o arie foarte mare de acoperire a retelei electrice, disponibilitatea utilizarii ei oferind sansa de a achizitiona o centrala termica electrica foarte ieftina dar performanta.Centralele termice electrice au un randament de 100%, deci fiecare kwh consumat este transformat in caldura.

Centrala termica electrica are dimensiuni mici si este silentioasa, nu degaja noxe si deci nu are nevoie de cos de evacuare sau alte echipamente, instalatia de incalzire aferenta este simpla si nu impune revizii frecvente. Pentru ca nu produce noxe, nu este daunatoare mediului si poate fi utilizata chiar si in zone protejate. Un alt avantaj pentru centrala termica electrica il reprezinta usurinta in exploatare si siguranta mai mare, in plus nu necesita avize speciale.

In momentul in care trebuie sa alegeti centrala termica pentru locuinta dumneavoastra, sunteti pus in fata faptului de a lua o decizie foarte importanta, o decizie care implica si o investitie destul de mare pentru foarte multe familii, o investitie care nu se poate realiza in fiecare an. In zilele cele mai friguroase ale anului, confortul intregii familii depinde de sistemul de incalzire al locuintei, iar randamentul dat de o centrala electrica, va poate surprinde placut, cum nu v-ati putea imagina.

Precum instalatiile, finisajele sau mobilierul, centrala joaca un rol important in crearea confortului tuturor celor care locuiesc in respectiva locuinta. Tocmai din acest motiv, centrala termica electrica reprezinta o investitie pe termen lung, ce necesita o analiza atenta din partea dumneavoastra, asupra calitatii si utilitatii acesteia.

De unde puteti achizitiona o centrala electrica de calitate?

La numai un simplu click distanta, accesand magazinul online Totulpentruinstalatii.ro, puteti gasi o gama extrem de variata de produse, atat centrale electrice cat si pe gaz sau pe peleti, precum si o gama extrem de variata de accesorii necesare pentru un montaj corect si pentru o utilizare corespunzatoare a centralelor termice.Toate detaliile de care aveti nevoie sunt disponibile pe Totulpentruinstalatii.ro, astfel ca, sunteti invitati sa accesati site-ul si cu siguranta veti putea gasi centrala potrivita nevoilor dumneavoastra.

Sursa foto: Adobe Stock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.