Cele mai noi si interesante tehnologii implementate pe ecografe

Ecografia este o investigatie imagistica extrem de importanta, care le permite doctorilor sa vada cat se poate de clar organele interne, tesuturile si vasele de sange, fara a investiga organismul invaziv. Exista 3 tipuri de ecografie ( Interna, externa si endoscopica ) si exista mai multe tipuri de imagine pe care acestea le pot da: imagini 2D, imagini 3D, imagini 4D si chiar imagini 5D realizate in timp real.

Daca la inceput ecografele erau aparate scumpe, care ofereau imagini 2D greu de citit, astazi chiar si niste ecografe ieftine pot oferi tehnologii moderne si cat se poate de interesante.

Care sunt cele mai atractive tehnologii ce pot fi descoperite la un ecograf?

La un ecograf precum Samsung 5D RS85 Doppler Color, care este unul dintre cele mai noi si interesante ecografe de pe piata, insa in acelasi timp este foarte atractiv din punct de vedere al costurilor, tehnologiile evidentiate sunt urmatoarele:

  • HQ Vision. Este o tehnologie care asigura imagini de cea mai buna calitate, in High Definition;
  • MW Flow. Este o tehnologie cu ajutorul careia se poate vedea foarte bine microvascularizatia. Aceasta asigura un numar mare de cadre pe secunda si o rezolutie crescuta.
  • CEUS+ ( Contrast Enhanced Ultrasound). Este o alta tehnologie atractiva care foloseste substante de contrast pentru studiul vascularizatiei.
  • S-Sharwave. Este o alta tehnologie foarte utila care permite diagnosticarea mai rapida a fibrozelor hepatice. Aceasta tehnologie evalueaza cantitatea de fibroza hepatica in kPa sau m/s si are certitudinea corectitudinii.
  • E-Strain, E-Breast si E-Thyroid. Calculeaza indicele elastografic al leziunilor ce apar la sani, tiroida sau prostata.
  • S-Fusion. Este un program care sincronizeaza in timp real imaginile provenite de la computerul tomograf cu imaginile provenite de la ecograf, pentru a asigura o precizie foarte mare in interventiile chirurgicale.

De ce este important ca institutiile medicale sa achizitioneze ecografe cat mai performante, cu tehnologii de ultima generatie?

Pentru ca tehnologiile moderne sunt din ce in ce mai ieftine iar ecografele pe care sunt implementate sunt foarte usor de folosit. RS85, spre exemplu, este un ecograf gandit pentru reducerea oboselii cadrulu medical, permitand o actionare foarte simpla.

De asemenea, tehnologiile moderne cresc precizia, ceea ce duce la rezultate medicale mult mai bune.

Daca esti in cautarea unui ecograf pentru clinica pe care o administrezi, cei de la Danson.ro ofera mai multe solutii de ecografe ieftine si foarte performante, cu ajuitorul carora le poti oferi un ajutor real pacientilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.