Cele mai intalnite mituri despre panouri fotovoltaice

Montarea panourilor fotovoltaice reprezinta cea mai cunoscuta si mai eficienta metoda de a capta energia solara si de a o transforma in energie electrica. In felul acesta, devii un mic producator de energie si reduci dependenta de energia electrica din retea, dar in functie de consumul propriu, poti deveni chiar independent energetic. Ce inseamna acest lucru?

Economii la plata facturilor de energie si un pas important spre construirea unui viitor mai bun pentru mediul inconjurator.Odata cu popularitatea, parerile si discutiile sunt inevitabile. De-a lungul timpului, au aparut o multime de mituri despre panourile fotovoltaice. In continuare, le vom prezenta si discuta pe fiecare in parte.

1. Panourile fotovoltaice nu functioneaza atunci cand este innorat afara

FALS! Panourile fotovoltaice reprezinta o sursa de energie pentru casa ta chiar si in zilele ploioase sau friguroase. Energia se genereaza inclusiv cu ajutorul luminii indirecte a soarelui.

2. Panourile fotovoltaice nu mai sunt functionale daca s-a depus zapada pe ele

FALS! Panourile fotovoltaice se monteaza la un unghi intre 30 si 60 grade, tocmai pentru a evita depunerile de praf, murdarie sau chiar zapada. Cu toate acestea, exista posibilitatea ca iarna sa se depuna un strat mic de zapada. In cazul acesta nu ar trebui sa iti faci griji, insa daca stratul depaseste 5-6cm, este important sa le cureti cu o perie speciala pentru a permite in continuare captarea razelor solare.

3. Panourile fotovoltaice pot afecta acoperisul pe care sunt montate

FALS! Daca vei apela la o echipa de profesionisti pentru montaj panouri fotovoltaice, acestia se vor asigura ca panourile nu vor deteriora acoperisul. Mai mult decat atat, fiecare panou vine la pachet cu un sistem de fixare special, iar distanta recomandata intre panou si acoperis trebuie sa fie de cel putin 6 cm. In plus, greutatea aproximativa a panourilor fotovoltaice este de 3-4 kg/m², iar acoperisul unei case suporta aproximativ 10kg/m².

Nu uita, panourile fotovoltaice pot fi instalate si pe sol, nu doar pe acoperisul casei, insa trebuie sa te asiguri ca zona nu este umbrita.

4. Panourile fotovoltaice nu sunt rezistente in timp

FALS! Durata de viata a panourilor fotovoltaice este de pana la 30 de ani, iar in acest timp, defectiunile sunt foarte rare. Totusi, in cazul in care apar crapaturi sau fisuri cauzate fie de conditiile meteo nefavorabile, fie de manevrarea gresita, acestea se pot repara simplu in cadrul unui service. Evident, reparatiile trebuie realizate doar de catre personal autorizat.

5. Investitia in panouri fotovoltaice este foarte mare si nu va fi amortizata niciodata

FALS! Achizitia panourilor fotovoltaice reprezinta, intr-adevar, costuri ridicate, insa in timp se vor putea face economii financiare considerabile! Facturile de energie electrica vor fi de domeniul trecutului, avand in vedere ca panourile genereaza energie pe care o poti folosi la incalzirea locuintei, alimentarea echipamentelor de uz casnic etc.

6. Panourile fotovoltaice nu produc energie electrica noaptea

CORECT! Panourile fotovoltaice nu functioneaza noaptea, insa poti rezolva acest aspect cu ajutorul bateriilor solare. Sistemul de stocare pe baterii este unul de rezerva care inmagazineaza surplusul de energie produs pe timp de zi si il livreaza atunci cand ai nevoie de el (noaptea, de exemplu).

Pentru orice informatie suplimentara, produse de calitate si montaj profesional, Electrocalin iti sta la dispozitie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.