Cele mai atractive locuri de vizitat in Istanbul

Turcia este o tara cu multe locuri frumoase de vizitat, incarcate de istorie, arhitectura, dar si gastronomie si traditii. Iata care sunt locurile pe care ar trebui sa le vezi daca ajungi aici : Hagia, Sophia, Grand Bazaar din Istanbul, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Moscheea Suleymaniye, Piata Taksim, Bazilica Cisterna Fener & Balat.

Istanbulul este cel mai mare oras din Europa si este plin de viata. Acest oras antic se afla in mare parte pe continentul asiatic, iar o parte mica se afla in Europa. Avand in vedere ca face parte din doua continente il face cu adevarat unic. Acest oras imbina foarte frumos culturile si istoria si atrage vizitatori din intreaga lume.

Istanbulul a devenit astazi un oras modern care este foarte cunoscut pentru monumentele sale bizantine si bazarurile antice. Atractiile turistice includ : Palatul Topkapi, Hagia Sofia si Moscheea Albastra, dar merita sa vedeti si bazarurile aglomerate si cartierele vechi care vibreaza de viata zi si noapte.

Hagia Sophia a fost construita ca biserica crestina in secolul al VI-lea d.Hr. (532–537) iar dupa cateva secole a devenit din nou moschee, muzeu si din nou moschee. În 1985, Hagia Sophia a intrat sub egida Patrimoniului Mondial UNESCO numit Zonele istorice din Istanbul, care include celelalte cladiri si locațti istorice majore ale orasului.

Aceasta bazilica are o cupola principala uriasa de 32 de metri iar arhitectura sa este unica pentru ca nici un constructor bizantin nu a incercat sa o copieze.

Grand Bazaar se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Turcia si Europa. Bazarul are un important rol turistic, avand in vedere ca astazi sunt aici 15 milioane de vanatori de chilipiruri. Tot aici este locul ideal de a savura un kebab si o ceasca de cafea turceasca.

Moscheea Albastra este construita la începutul secolului al XVII-lea, si a ramas si astazi o casa de cult activa. Moscheea este inchisa vizitatorilor in timpul celor cinci ore zilnice de rugaciune pentru musulmani. Toti vizitatorii trebuie sa intre desculti in moschee, iar femeile trebuie sa aiba capul acoperit. Moscheea, a fost construita de sultanul Ahmet, iar numele ii provine de la placile albastre de pe dom.

Palatul Topkapi este una dintre cele mai frumoase locuri de vizitat care combina istoria si peisajele uimitoare intr-o experienta de neuitat. Acest palat a fost pentru 800 de ani reședinta oficiala a sultanilor care au condus Imperiul Otoman.

Acesta este unul dintre cele mai mari palate existente din lume. Sultanul Mehmed al II- a a locuit aici pana ce a decedat  in 1481. In 1924, palatul a devenit un muzeu care expune o vastă colectie de arta, portelan, bijuterii, manuscrise si alte comori ale Imperiului Otoman, cum ar fi pumnalul Topkapi incrustat cu bijuterii si diamantul Spoonmakers de 86 de carate.

Palatul Dolmabahce a fost deseori comparat cu Palatul Versailles. Construit in secolul al XIX-lea folosind 14 tone de foi de aur, acesta a devenit cel mai atractiv palat al Turciei pentru ca imbina in mod armonios arhitectura traditionala otomana cu stilurile europene de neoclasic, baroc si rococo. Acesta a tinut drept adapost pentru sase sultani in perioada 1856 – 1924. Tot aici se afla si cel mai mare candelabru de cristal de Boemia din lume, un cadou al reginei Victoria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.