Ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti o firma de instalatii? 

Firmele de instalatii sunt atat de numeroase, cel putin in Bucuresti, incat este greu sa alegi una de incredere, serioasa si eficienta. Or, alegerea firmei de instalatii este cruciala deoarece de asta depinde reusita / longevitatea proiectelor dar si aspectul si functionalitatea casei tale. Daca te grabesti in alegerea sa te expui la mai multe riscuri precum escrocherii, factura marita, taxe care nu au fost mentionate in oferta sau, si mai grav, o lucrare prost executata. In acest articol va oferim cateva sfaturi care te vor ajuta in alegerea unei firme de instalatii serioase.

O firma de instalatii de incredere trebuie sa indeplineasca mai multe criterii:

Fiabilitate si seriozitate. Atunci cand esti sigur ca ai ales firma potrivita, capabila sa raspunda nevoilor tale, asigura-te ca este vorba despre o firma serioasa si cu experienta. Verifica daca beneficiaza de autorizatiile obligatorii, daca activitatile sale sunt declarate si ca ofera servicii in perfecta legalitate. Intereseaza-te cu privire la starea sa financiara pentru a evita surprizele neplacute. In plus, trebuie sa te asiguri de faptul ca firma are o experienta cuprinzatoare in domeniul instalatiilor si poate aborda orice problema cu calm si profesionalism.

O firma de instalatii serioasa este dotata cu toata gama de scule si aparatura necesare in domeniul de instalatii, accepta si duce la final orice fel de lucrare. Nu alege niciodata o firma de instalatii fara sa te asiguri ca beneficiaza de toate competentele si calificarile necesare, de o gama de scule variata si aparatura necesara realizarii lucrarii.

Angajatii firmei sa fie atestati si certificati pentru a lucra si a raspunde de lucrarea efectuata si timpul de deplasare de urgenta este maxim de 1 ora. In plus, comunicarea trebuie sa fie cat mai transparenta intre angajati si clienti.

Atunci cand alegi o firma de instalatori profesionala, nu trebuie sa te focalizezi doar pe natura prestatiilor si pret. Cu siguranta aceste doua aspecte sunt importante insa, in majoritatea din cazuri, reprezinta doar partea vizibila a icebergului. Exista o multime de alte detalii minore care constituie baza si, daca nu esti atent la ele, risti sa ai parte de surprize neplacute. Elementele de care trebuie sa tii neaparat cont sunt distanta, asigurarea si termenul de garantie.

Distanta. In masura posibilitatilor, alege intotdeauna o firma de instalatii care are echipe de instalatori in apropiere. In caz contrar va trebui sa suporti cosutrile de deplasare. Cu cat distanta este mai mica, cu atat mai bine pentru portofelul tau.

Asigurarea. Pentru a fi sigur ca beneficiezi de servicii de calitate, asigura-te de faptul ca firm aleasa offera cel putin : o garantie care garanteaza longevitatea lucrarii realizate, factura si chitanta si o asigurare de raspundere civila care garanteaza repararea tuturor pagubelor cauzate de imprudenta sub acoperisul tau.

Termenul de garantie. Orice profesionist ar trebuie sa ofere clientilor un termen de garantie cuprins intre 6 luni si 1 an.

Un ultim sfat este acela de a alege o firma de instalatii cu brand propriu. Asta deoarece firmele care investesc in propria imagine sunt mereu mai responsabile in ceea ce priveste modul in care isi trateaza clientii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.