Ce trebuie sa stii cand vrei sa-ti schimbi ochelarii de vedere? 5 detalii

Inlocuirea ochelarilor de vedere este un moment important: ai grija de sanatatea ta si ai o ocazie binemeritata de a face ajustari la modul in care cei din jur iti percep fizionomia. Este bine sa te informezi un pic inainte de a schimba ochelarii de vedere, iar acest articol isi propune sa iti dea o mana de ajutor.

1. Este important sa iti schimbi ochelarii de vedere periodic

Vederea se poate schimba in timp, chiar daca nu simtim sau nu observam acest lucru. Potrivit Asociatiei Americane pentru Optometrie, adultii ar trebui sa isi verifice vederea la fiecare 1-2 ani, iar copiii ar trebui sa faca acest lucru o data pe an.

Daca nu schimbi ochelarii de vedere la intervale regulate, acest lucru poate duce la oboseala oculara, dureri de cap si alte probleme: purtarea ochelarilor incorecti poate afecta vederea si poate duce la probleme de sanatate ale ochilor. De aceea, este important sa iti schimbi ochelarii de vedere periodic, consecutiv unei evaluari optometrice corecte.

In plus, schimbarea ochelarilor iti da ocazia sa iti actualizezi lookul. Poate anul acesta se poarta ochelari de vedere cu rama neagra sau poate te-ai plictisit de varianta delicata de pana acum si preferi una statement – ai ocazia sa testezi!

2. Alege ochelarii de vedere potriviti pentru nevoile tale

Pentru a alege ochelarii de vedere potriviti, este important sa identifici nevoile tale reale. Trebuie sa stii daca ai nevoie de ochelari pentru a vedea la distanta, in apropiere sau pentru ambele. De asemenea, trebuie sa tii cont si de alte aspecte: sensibilitatea la lumina sau timpul petrecut in fata calculatorului.

In functie de nevoile tale de corectare a vederii, evaluate de optometrist sau de medicul oftalmolog, trebuie sa alegi tipul de lentila potrivit. Exista diferite tipuri de lentile, cum ar fi cele asferice, bifocale sau progresive si uneori ai de ales, in functie de stilul de viata si preferintele personale.

Este recomandat sa consulti un specialist inainte de a-ti schimba ochelarii de vedere. Un optometrist sau un oftalmolog pot oferi sfaturi si recomandari personalizate.

3. Descopera cele mai noi tehnologii si tendinte in materie de ochelari de vedere

Este foarte posibil ca, de la ultimul tau consult, sa se fi schimbat cate ceva in materie de ochelari, tehnologii si tendinte. Specialistul optometrist sau opticianul sunt cei mai in masura sa te ajute sa te familiarizezi cu acestea si sa iti prezinte avantajele si dezavantajele fiecareia dintre optiuni.

Ochelarii de vedere cu lentile asferice ofera o vedere mai clara si mai naturala, fara distorsiuni periferice. Potrivit studiului Spectacle Lenses with Aspherical Lenslets for Myopia Control vs Single-Vision Spectacle Lenses, 82% dintre pacientii care au incercat lentile asferice au spus ca acestea le-au imbunatatit semnificativ calitatea vederii.

Ochelarii de vedere cu lentile fotocromatice se adapteaza la lumina ambientala; lentilele devin mai inchise la culoare in lumina puternica. Ochelarii de vedere cu lentile polarizate reduc reflexiile si stralucirea si ofera o vedere mai clara in situatii cu lumina puternica sau pe suprafete reflectorizante.

Este important sa consulti un specialist inainte de a alege o anumita tehnologie sau tip de lentila pentru viitorii tai ochelari. Acesta te poate ajuta sa iei decizia potrivita in functie de nevoile si stilul tau de viata.

4. Alege ramele in functie de forma si dimensiunile fetei

Atunci cand alegi ramele pentru ochelarii de vedere, trebuie sa iei in considerare forma si dimensiunea fetei tale. Fiecare forma a fetei are nevoie de o rama diferita. De exemplu, daca ai o fata rotunda, ar trebui sa alegi o rama cu unghiuri ascutite pentru a crea iluzia unei fete mai lungi si mai subtiri. Daca ai o fata patrata, o rama rotunjita sau ovulara poate adauga un aspect mai bland si mai feminin.

Dimensiunea fetei este, de asemenea, importanta atunci cand alegi ramele pentru ochelarii de vedere. Daca ai o fata mica, o rama prea mare poate parea coplesitoare. In acelasi timp, daca ai o fata mare, o rama prea mica poate parea neadecvata.

Potrivirea ramei cu stilul personal este, de asemenea, importanta. Daca preferi un look clasic si elegant, opteaza pentru rame subtiri din metal sau acetat. Daca iti place un aspect mai indraznet si modern, opteaza pentru rame groase sau cu detalii decorative.

5. Apeleaza la recomandarile unui specialist

Specialistul este un factor esential in procesul de schimbare a ochelarilor de vedere. Acesta poate oferi informatii valoroase despre cele mai noi tehnologii si tendinte in materie de ochelari de vedere, astfel incat sa poti face o alegere informata.

De asemenea, in functie de afectiunea ta oculara, specialistul poate recomanda anumite tipuri de lentile sau tratamente speciale care sa iti imbunatateasca vederea. Schimbarea ochelarilor de vedere trebuie realizata periodic, din motive care tin de sanatatea ochilor tai. Apeleaza la sprijinul specialistului pentru a face o alegere potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.