Ce trebuie sa porti pentru a te proteja in spital sau in cabinetul medicului dentist

Pandemia inca ne face zile fripte. Chiar daca avem impresia ca am scapat de pericol, lucrurile nu stau chiar asa, iar revenirea la normal este inca departe. Desi au inceput vaccinarile, nu inseamna ca vom scapa de virus atat de usor. Vom mai avea nevoie de protectie si asta nu inseamna ca ne vom schimba vietile total.

Modalitatile de protectie vor face inca parte din viata noastra, chiar daca vor fi mai putine restrictii. Cu siguranta vom fi mai precauti la ceea ce inseamna protectia de alti oameni si suprafete din afara casei.

Paza buna trece primejdia rea, stii aceasta zicala? Este cu atat mai actuala in vremurile nesigure pe care le traim. De aceea, oriunde te-ai duce ai face bine sa te protejezi de un virus pe care nu il vezi si pe care il poti lua de oriunde, de la oricine si care a demonstrate ca poate fi extrem de parsiv.

Ce ar trebui sa porti pentru a te proteja in spital sau la medicul dentist?

In primul rand, ai nevoie de masca de protectie. Masca de protectie inca este obligatorie chiar si in spatiile deschise si publice, nu doar in anumite locatii inchise. Multe judete ale tarii se afla in scenariul rosu si desi s-a inceput vaccinarea la nivel national, virusul nu va disparea atat de usor. Mai bine te protejezi. Nici nu ai idee cine poarta virusul si poate sa ti-l transmit si nu poti sti ce efecte ar putea avea acesta asupra organismului tau.

In al doilea rand, atunci cand mergi la spital sau la cabinetul medicului dentist, asistenta de aici ar trebui sa iti puna la dispozitie bonete medicale de unica folosinta pentru ca parul tau sa nu atinga nimic. Este important mai ales pe scaunul medicului dentist sa nu atingi nimic si apoi sa porti bacteriile acasa spre a infecta alte persoane. Totodata, geanta si haina iti vor fi depozitate intr-un sac de unica folosinta. Siguranta este pe primul loc.

Inainte de a intra in clinica stomatologica ar fi bine sa incalti botoseii medicali pentru a nu aduce bacterii in clinica, dar nici pentru a duce ceva acasa. Este o masura de protectie reciproca pentru ambele parti implicate. De asemenea, ai nevoie de un halat medical de unica folosinta chiar daca esti doar pacient pentru cateva minute. Este important sa faci tot posibilul sa nu atingi foarte multe lucruri.

Avem la dispozitie o multime de tipuri de echipamente medicale de protectie pe care le putem folosi. Protectia este pe primul loc, iar pana nu vom scapa de acest virus, este esential sa ne aparam atat pe noi, pe cei dragi noua, cat si pe cei din linia intai si pe cei din grupele de risc. O primavara frumoasa si lipsita de raceli sau boli tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.