Ce se intampla in organismul tau cand mananci o salata?

Multe persoane cred ca o singura salata le poate imbunatati sanatatea, insa, adevarul este ca un stil de viata sanatos se creeaza in timp. Totusi, cat de mult conteaza o salata si ce se intampla in corpul tau dupa ce o mananci? Raspunsul poate varia in functie de ingredientele folosite in salata respectiva. O salata cu pui si maioneza va fi diferita de una cu mix de frunze verzi, masline si rosii uscate. De aceea, trebuie sa iei in calcul atat produsul final, cat si detaliile ce pot face diferenta. Iata ce se intampla in organismul tau dupa ce mananci o salata, la pranz sau la cina!

Se instaleaza senzatia de satietate, datorita proteinelor

Cele mai multe salate au in compozitie cel putin un element bogat in proteine. Poate fi vorba despre bucati de somon, ton, pui sau chiar vita si oua. Pentru vegetarieni si vegani exista nautul, fasolea rosie, mazarea, ciupercile sau fasolea alba. Dupa ce ai mancat salata, proteinele sunt descompuse si asimilate. Acestea te vor ajuta, pe termen scurt, sa elimini senzatia de foame si sa te saturi mai repede, cu o cantitate mai mica de hrana.

Pe termen lung, consumate constant si frecvent sub forma de salata, proteinele te vor ajuta sa te refaci mai repede dupa efortul fizic, sa construiesti masa musculara si sa ai energie pe tot parcursul zilei.

Corpul tau este hranit cu vitamine si minerale, ceea ce iti ofera mai multa energie

Motivul pentru care salatele sunt considerate feluri de mancare extrem de sanatoase este aportul lor de micronutrienti pretiosi. Acestia se gasesc in fiecare leguma, fie ca este vorba despre morcovi, dovlecei, rosii, castraveti, ceapa sau alte ingrediente similare. Aceste vitamine si minerale te ajuta sa ai mai multa energie, sa te concentrezi mai bine, sa ai o piele curata si un ten luminos. Asadar, daca vrei sa te bucuri de toate aceste beneficii, comanda orice de la Salad Box si bucura-te de o salata completa, echilibrata, sanatoasa si, nu in ultimul rand, absolut delicioasa!

Fibrele alimentare te ajuta sa ai o digestie mai buna

Aproape orice salata are alimente bogate in fibre, precum frunzele verzi, legumele sau chiar fructe. Mancand, frecvent, salate, digestia ta se va imbunatati semnificativ si vei evita, pe termen lung, constipatia, diareea, crampele stomacale, balonarea si alte simptome neplacute. Dupa consumul unei singure salate, digestia ta va fi imbunatatita vizibil. Daca, inca, ai de a face cu balonare si disconfort, este posibil ca unul dintre ingrediente sa nu fie tolerat de organismul tau. Poti afla acest lucru experimentand mai multe retete de salata.

Combati „colesterolul rau” cu grasimile sanatoase din oleaginoase

In alimente, exista mai multe tipuri de grasimi. Unele sunt considerate sanatoase, precum cele provenite din peste gras, avocado sau ulei de masline extravirgin, iar altele sunt nocive si pot creste nivelul de colesterol. In aceasta categorie intra produsele de patiserie, cartofii prajiti, prajiturile cumparate si alte preparate de tip fast food, gatite in ulei.

Astfel, o salata bogata in ingrediente de calitate poate contrabalansa grasimile nocive si te poate ajuta sa iti echilibrezi colesterolul, rapid. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, adauga in salata seminte de dovleac, de floarea soarelui, de in sau de susan, precum si ulei de masline, masline Kalamata sau rosii uscate in ulei. In final, nu uita ca o singura salata nu iti va revolutiona starea de sanatate, insa iti va oferi o digestie mai buna si o energie debordanta. In plus, iti va hrani corpul cu o multime de vitamine si nutrienti.Asadar, mananca salate cel putin saptamanal, pentru a beneficia de toate beneficiile lor extraordinare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.