Ce sanse are Donald Trump sa castige un nou mandat ca presedinte al SUA?

Donald Trump a acceptat cu greu pierderea alegerilor prezidentiale din 2020 in fata lui Joe Biden, insa este unul dintre favoritii la scrutinul programat peste trei ani.Alegerile prezidentiale din 2020 au fost unele dintre cele mai tensionate, mai ales ca Donald Trump nu a recunoscut initial rezultatul, declarandu-se invingator.

Au fost proteste la Capitoliu, dar in cele din urma Donald Trump a acceptat infrangerea si a parasit Casa Alba pe 20 ianuarie, chiar inainte de investirea lui Joe Biden.
Totusi, dupa ce Casa Reprezentantilor l-a gasit nevinovat pentru violentele din Capitoliu, ce au avut loc pe 6 ianuarie, Trump poate candida pentru un nou mandat.

Potrivit cotelor de pe NetBet pariuri, Donald Trump este in acest moment al treilea favorit la castigarea alegerilor prezidentiale din 2024. El are cota 7.50 si este depasit doar de Kamala Harris, actualul vicepresedinte, care are cota 4.50, si de presedintele Joe Biden, care are cota 5.50.

In schimb, Donaldo Trump este principalul favorit sa fie candidatul sustinut de republicani, avand cota 4.00. Pe lista se mai afla Nikki Haley (cota 6.50), Ron DeSantis (cota 6.50) si Mike Pence (cota 10.00).

Donald Trump se gandeste sa candideze din nou

In luna februarie, Donald Trump a aparut in fata publicului pentru prima data dupa ce a parasit Casa Alba, cu ocazia unui eveniment al conservatorilor ce a avut loc in Orlando.
In timpul discursului sustinut in fata republicanilor, Trump a sugerat ca ar putea candida pentru un nou mandat in 2024.

„As putea decide chiar sa ii inving a treia oara”, a spus Trump in fata publicului, citat de DW.com.Cand spune a treia oara, Trump include si victoria pe care inca o pretinde din 2020, desi Joe Biden a fost ales presedinte.In istoria SUA, o singura data s-a intamplat ca un presedinte sa fie reales dupa ce a pierdut alegerile, Grover Cleveland.

Cine mai poate candida la alegerile din 2024

Actualul presedinte Joe Biden si-a manifestat deja intentia sa candideze din nou la alegerile din 2024. Anul trecut, cand a castigat alegerile, el a devenit cel mai in varsta presedinte din istoria SUA, la 78 de ani. Biden va implini 82 de ani pe cand isi va termina primul mandat si ar ajunge la 86 de ani in cazul in care va obtine inca un mandat.

De asemenea, in ultima perioada s-a discutat intens despre posibilitatea ca si Kamala Harris, mana dreapta a lui Joe Biden, sa candideze in 2024. Avand in vedere varsta inaintata a lui Biden si popularitatea tot mai mare pe care Harris o are, este o alegere de luat in calcul de democrati. Ea era prima optiune initial si la alegerile din 2020, insa in cele din urma s-a mers pe varianta Joe Biden.

Pe langa Donald Trump, dintre republicani si-a mai manifestat intentia de a candida si Candace Owens, o scriitoare si o activista politica din SUA.Pe lista cu posibili candidati, despre care s-a scris in ultimele luni ca ar putea fi variante pentru alegeri, se mai afla Greg Abott, actualul guvernator al Texasului, Dan Bongino, Liz Cheney, Tom Cotton, Ted Cruz, Ron DeSantis, Rand Paul, Mike Pence, Mike Pompeo, Marco Rubio, ba chiar si fiul lui Donald Trump, actual om de afaceri.

In schimb, dintre variantele vehiculate pana in prezent, au negat deja intentia de a candida Michelle Obama, sotia fostului presedinte al SUA, senatorul Bernie Sanders si guvernatorul New York, Andrew Cuomo.Alegerile din SUA vor avea loc in toamna anului 2024, iar noul presedinte va prelua functia din ianuarie 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.