Ce produse trebuie sa cumperi pentur o piscina curata?

Utilizarea produselor si rechizitelor potrivite pentru piscina va va ajuta sa mentineti un mediu de inot curat, sanatos si confortabil. Cu toate acestea, cu mii de accesorii pentru piscine acum disponibile, a sti cum sa le alegeti pe cele potrivite poate parea o sarcina descurajanta.

Produsele chimice pentru piscine sunt unele dintre cele mai importante consumabile atat pentru piscinele supraterane, cat si pentru cele intermate. Intretinerea adecvata a piscinei necesita utilizarea mai multor substante chimice diferite care pot fi achizitionate individual sau in seturi de produse chimice pentru piscina.

Trusele chimice pentru piscina sunt disponibile in 3 tipuri; Truse de pornire, aprovizionare sezon si truse de inchidere. Multi proprietari de piscine considera ca trusele chimice pentru piscine sunt mai convenabile, deoarece sunt pre-masurate pentru anumite dimensiuni ale piscinei si sunt reduse la pret. Multe produse pentru piscina pot fi achizitionate direct de la Piscineservice.ro, un magazin dedicat vanzarii produselor de piscina si pentru intretinerea acestora!

Cand cumparati produse chimice pentru piscina, exista anumite substante chimice care trebuie sa fie pe lista voastra daca aveti de gand sa mentineti apa de piscina curata si limpede. Indiferent daca achizitionati substantele chimice de sezon separat sau intr-un pachet chimic, unele dintre cele mai importante produse de cautat includ dezinfectanti, substante chimice socante, algicide si substante chimice de echilibrare.

Dezinfectantii pentru piscine includ tablete de clor si brom, care ucid bacteriile si alti contaminanti pentru o piscina mai sanatoasa si mai curata. Din ziua in care piscina este deschisa, trebuie sa mentineti un nivel consistent si constant de dezinfectant in piscina, de cel putin 1 ppm.

Acest lucru se realizeaza prin utilizarea tabletelor intr-un alimentator chimic sau intr-un plutitor de clor. Bromul are avantaje si este preferat pentru spa-uri, cazi cu hidromasaj si piscine acoperite sau interioare, dar nu poate fi stabilizat cu acid cianuric, sau protejat de soare precum clorul. Tabletele de clor sunt disponibile in 3 marimi. Majoritatea piscinelor folosesc aproximativ doua (2) tablete de clor pe saptamana.

Pulberea granulara este folosita pentru a oxida apa si a arde impuritatile, pentru a indeparta moleculele de clor combinate si pentru a ucide bacteriile si algele. Utilizati pentru deschiderea si inchiderea piscinei si la fiecare 2-4 saptamani in timpul sezonului, pentru a va asigura ca apa este sanitara.

Folosit pentru a ucide algele, pentru a inalbi petele de ipsos sau pentru a creste rapid nivelul scazut de clor. Socul de piscina cu clor este disponibil in 3 tipuri; sub forma de pulbere pe baza de calciu, litiu sau sodiu, in diferite concentratii, enumerate ca % din clorul disponibil.

Algicidele sunt substante chimice pentru piscine formulate pentru a preveni cresterea algelor. Algicidele pentru piscina sunt disponibile in 3 tipuri; Quats, polimeri si algicide de cupru, vandute in diferite concentratii sau formulari. Exista un al patrulea grup de algicide pentru piscine fabricate cu bromura de sodiu, adesea numite acceleratoare de clor, si sunt singurul tip folosit impreuna cu socul de piscina.

Algicidele pentru piscine controleaza algele prin prevenirea reproducerii, deteriorarea straturilor protectoare exterioare sau penetrarea nucleului celular. Sunt un bun supliment sau de rezerva, impotriva clorului scazut sau a problemelor cu pompele si filtrele.

Pentru infloririle de alge stabilite, socul de bazin este folosit pentru a ucide algele; urmat de un tratament algicid de piscina, dupa ce nivelul de clor scade sub 5 ppm. Algicidele se epuizeaza dupa cateva zile sau saptamani, in functie de tip; urmati instructiunile flaconului pentru dozele recomandate de tratament initial si de intretinere.

Desi este necesar sa folositi clorul din piscina pentru a ucide algele, bacteriile si alti contaminanti, este, de asemenea, important sa mentineti o chimie echilibrata a apei. Pentru potenta clorului, prevenirea petelor, protectia suprafetei si confortul inotatorului, testati si echilibrati pH-ul (7,2-7,8), alcalinitatea totala (80-120 ppm) si duritatea calciului (180-220 ppm) in mod regulat.

Produsele chimice de ajustare a echilibrului apei includ un factor de crestere si reducere a pH-ului, un factor de crestere al alcalinitatii si un factor de crestere a duritatii calciului. Acestea sunt folosite pentru corectarea si mentinerea echilibrului apei, foarte important pentru apa din piscina curata, limpede si sigura.

Clarificatoarele pentru piscine sunt o substanta chimica lichida pentru bazin care actioneaza ca un coagulant pentru contaminantii in suspensie, alge, solzi sau murdarie. Polimerul incarcat pozitiv este atras de aproape orice nu este apa si, in curand, particulele devin suficient de mari pentru a fi indepartate de filtrul piscinei.

Utilizati clarificatoare atunci cand deschideti piscina pentru a ajuta filtrul sa efectueze curatarea de primavara mai rapida. De asemenea, util in timpul sezonului, pentru a ajuta filtrele cu nisip sau cartus care sunt subdimensionate sau cu performante insuficiente si pentru a ajuta la corectarea conditiilor de apa tulbure de la utilizare intensa, ploaie sau vreme calda.

Petele din piscina sunt adesea cauzate de echilibrul slab al apei, in prezenta metalelor sau mineralelor. Pentru a va proteja impotriva acestor tipuri de pete, utilizati un agent de sechestrare precum Stain Away pentru a mentine metalele si mineralele blocate in solutie, astfel incat sa nu poata iesi din solutie si sa intunece piscina sau, mai rau, sa pateze suprafetele piscinei.

Alte pete de piscina sunt cauzate de materiale organice, iar petele de rugina pot aparea de la obiectele metalice aduse in piscina. Pentru ca piscina voastra sa arate cel mai bine, va trebui sa faceti un fel de curatare regulata si sa pastrati un mic inventar de instrumente de curatare a piscinei.

Chiar daca aveti o masina de curatat automata pentru piscina, s-ar putea sa aveti nevoie ocazional de un furtun de aspirare pentru piscina si un cap de aspirare si, cu siguranta, veti avea nevoie de o plasa de skimmer pentru a curata suprafata si de o perie de piscina pentru a peria peretii si podeaua piscinei.

Pentru resturile grele de frunze, instrumente precum greblele pentru frunze, inghititoarele de frunze si strecuratoarele de frunze in linie sunt utile. Pentru a conecta aceste instrumente, veti avea nevoie de un stalp telescopic bun pentru piscina. Uneltele de curatare precum plasele, furtunurile si periile tind sa dureze aproximativ 5 ani inainte de a se uza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.