Ce inseamna o casa ecologica-cum se construiesc locuintele si cat sunt de durabile

In ultimii ani, casele ecologice sunt tendintele in domeniul constructiilor romanesti, la mare cautare de persoanele care decid sa paraseasca aglomeratia oraselor mari pentru o viata linistita intr-o zona mai retrasa. Vezi ce inseamna conceptul de casa ecologica.

Tot mai multi romani cauta anunturi terenuri pentru a-si construi propria locuinta in stilul lor caracteristic. Odata cu alegerea suprafetei de teren, ramane de hotarat doar conceptul casei, iar un detaliu spre care cu totii opteaza este un consum redus de energie. Astfel, se ajunge la constructia unei case ecologice. Vezi ce inseamna si ce beneficii au aceste constructii.

Ce sunt casele ecologice

Conceptul de casa ecologica prezinta constructia unei locuinte din materiale naturale precum pamant, baloti, paie sau o combinatie de imbinari, materiale durabile, sustenabile si cu un cost mult mai scazut. Acest tip de locuinte este in topul preferintelor romanilor deoarece promoveaza un mediu de viata sanatos al locatarilor.

In arhitectura, termenii de case ecologice, case naturale, verzi si pasive se interpun. Astfel ca, vorbim despre o casa ecologica atunci cand materialele de folosire, dar si modul de construire asigura un consum de energie redus si astfel scade impactul daunator asupra mediului inconjurator.

Ce materiale se folosesc pentru constructia unei case ecologice

Casele naturale au la baza folosirea materiilor prime ce se regasesc cu usurinta in natura precum: lemn, baloti de paie, lut sau pamant. Pentru a creste durabilitatea, dar si eficienta energetica a caselor energetice, in constructia lor se pot folosi si materiale naturale moderne precum structura metalica galvanizata, cu un grad redus de coroziune.

Independenta energetica a caselor ecologice

Pentru ca atinge un consum scazut de energie, independenta energetica este cu mult mai usor de atins intr-o casa ecologica. Prin constructia ei, este posibila instalarea unor pompe de caldura ce asigura incalzirea prin montarea panourilor fotovoltaice ce vor transmite energia electrica. Casele ecologice sunt bune izolatoare, deoarece au un coeficient termic ridicat. Lemnul, spre deosebire de beton este un material izolator de pana la 15 ori mai bun.

Rezistenta caselor ecologice

Dincolo de peretii construiti, casele ecologice sunt rezistente si datorita finisajelor exterioare care contribuie la durabilitatea locuintei. Casele naturale, construite din lemn sau baloti de paie au propriul sistem de compresie, iar asta le face mult mai rezistente la cutremur.

De asemenea, casele ecologice de pamant nu sunt afectate de foc, pamantul nu arde in cazul unui incendiu.Asadar, casele ecologice sunt locuinte sigure, durabile si mult mai ieftine spre deosebire de alte materiale de constructii. Sunt sanatoase pentru locatari, sustenabile pentru mediul inconjurator si asigura un nivel ridicat al vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.