Ce fel de exercitii de kinetoterapie sunt recomandate pentru pacientii cu dureri de spate?

Kinetoterapia este piatra de temelie in viata oricarui pacient in momentul in care sufera de dureri de spate sau de afectiuni in ceea ce priveste coloana vertebrala. De fapt, in prezent, pacientii care tind sa fie mai afectati de aceste probleme sunt chiar copiii, din cauza purtarii ghiozdanului in fiecare zi.Multi dintre ei aleg sa-l poarte incorect, doar pe un umar, in timp ce specialistii recomanda sa-l poarte pe ambii umeri, pentru ca greutatea sa fie distribuita in mod uniform.

De asemenea, multe alte situatii duc la probleme manifestate la nivelul coloanei vertebrale in randul copiilor, cea mai populara fiind din cauza posturii neadecvate, dar si a faptului ca petrec mult timp stand pe scaun fie la scoala, fie acasa. Astfel, parintii pot lua in considerare efectuarea unor exercitii de kinetoterapie, pentru imbunatatirea posturii copiilor lor, dar si pentru a preveni situatiile drastice.

3 exercitii de kinetoterapie pentru imbunatatirea coloanei vertebrale

Inainte de efectuarea exercitiilor adecvate de kinetoterapie, este recomandat ca pacientul sa fie asistat la inceput de un kinetoterapeut, astfel incat sa fie sigur ca activitatea este desfasurata corect. Dupa aceea, dupa ce invata tot ce are de facut, poate continua si acasa. Unele dintre exercitiile recomandate de specialisti sunt mentionate in randurile de mai jos.

1. Arcuirea spatelui

Pacientul trebuie sa stea perfect intins pe podea, pe spate, pentru a-si indoi genunchii si a-i aduce cat mai aproape de piept. Pentru efectuarea sa corecta, genunchii trebute sa fie tinuti in brate pentru aproximativ 5-10 secunde. Ulterior, pacientul intinde picioarele, dupa care trebuie sa repete exercitiul de aproximativ 8-10 ori.

2. Efectuarea exercitiului semicobra

Pozitia de cobra este asemanatoare cu activitatea de yoga, care ajuta, de asemenea, la imbunatatirea posturii si la ameliorarea eficienta a durerilor de spate. Pentru inceput, pacientul trebuie sa se intinda pe burta si sa-si tina picioarele la 10 cm unul de celalalt.

Dupa aceea, trebuia sa-si indoaie mainile, pentru ca palmele sa fie pozitionate in dreptul fetei, iar coatele sa se afle in dreptul coastelor. Ulterior, pacientul trebuie sa se ridice treptat, mentinandu-si atat palmele, cat si coatele perfect lipite de podea, iar umerii si capul sa fie ridicate, pentru o stimulare adecvata a muschilor spatelui. Postura trebuie sa fie mentinuta aproximativ 5 – 10 secunde, cu repetari de 8-10 ori.

3. Aplecarile genunchilor

Pacientul trebuie sa se intinda perfect pe spate, avand picioarele lipite intre ele. Ulterior, trebuie sa-si intinda mainile perpendicular cu corpul, fiind si acestea drepte si lipite de podea. Apoi, genunchii trebuie sa fie usor ridicati, fiind lasati cand pe o parte, cand pe cealalta. Pentru un randament urias, se recomanda apropierea genunchilor cat mai mult de podea, fiind tinuti astfel pentru 5-10 secunde.

Se recomanda repetarea exercitiului de 8-10 ori, insa este necesar ca pacientul sa nu-si forteze nicio parte a corpului. Daca simte o presiune mare, se poate opri.Prin urmare, efectuarea exercitiilor fizice de kinetoterapie pentru ameliorarea durerilor de spate se dovedesc a fi de-a dreptul utile, obtinandu-se rezultate satisfacatoare in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.