Ce este un autogreder si in ce scopuri este folosit

Autogrederele sunt utilaje masive de constructii care au, adesea, cele mai importante roluri in lucrari de santier. Cunoscut majoritar pentru lucrari care tin de teren, de pamant in sine, acest tip de utilaj poate acoperi majoritatea cerintelor, pentru ca este construit tocmai in acest scop. Unde sunt, mai exact, autogrederele folosite si care sunt avantajele pe care le ofera acestea? Aflati din materialul urmator. 

Autogrederele – cele mai adaptabile utilaje

Daca ar fi sa numim un singur utilaj capabil sa efectueze mai multe tipuri de lucrari in santiere, de orice tip ar fi acestea, atunci autogrederele ar fi, cu siguranta, prima optiune. Gama de Autogreder Caterpillar 14, spre exemplu, iti ofera posibilitatea de a realiza nenumarate tipuri de lucrari la nivelul solului, dupa cum urmeaza:

Nivelarea solului

Autogrederele sunt utilizate, adesea, pentru nivelarea solului, in conditiile efectuarii unor altor tipuri de lucrari, cu alte echipamente si utilaje. Spre exemplu, dupa trecerea buldozerelor si a utilajelor de sapare, vei avea nevoie, cu siguranta, de nivelarea suprafetelor pentru a obtine substratul dorit in vedere construirii. Cel mai adesea, acest lucru se aplica in cazul constructiei de drumuri, acolo unde nivelarea este obligatorie pentru realizarea corecta a lucrarilor.

Curatarea stratului vegetal de pe terenuri

Un aspect foarte important il joaca si functiile speciale ale lamei, accesoriu care poate ajuta si la curatarea resturilor vegetale de pe suprafata terenului. Straturile vegetale trebuie indepartate de pe suprafete deoarece nu dispar de la sine sau timpul de asteptare ar fi mult prea mare pentru asa ceva. Din acest motiv, este deosebit de important sa folosesti utilaje speciale, dedicate, care sa acopere eventual o gama ampla de lucrari, iar autogrederele sunt, cu siguranta, cele mai potrivite.

Indepartarea zapezii de pe carosabil

Trebuie sa recunoastem ca, dincolo de procesele de santier in care sunt folosite, autogrederele au avantajul ca pot indeparta, cu eficienta, zapada de pe drumuri si sosele. De multe ori, aceasta nu se lasa curata chiar usor, mai ales daca vorbim despre cantitati foarte mari. De aceea, nu e de mirare, asadar, ca autogrederele sunt considerate cele mai bune dispozitive pentru o astfel de lucrare.

Saparea santurilor

Autogrederele ofera ajutor pentru o gama ampla de lucrari, insa, cel mai adesea, ele se utilizeaza pentru actiuni la nivelul terenului. Din acest motiv, chiar si pentru lucrari de sapare la nivelul terenului, autogrederele sunt deosebit de potrivite, fiindca ofera operare usoara si eficienta maxima tocmai datorita accesoriilor si tehnologiilor lor.

Autogrederele aduc beneficii reale in aproape orice domeniu, fapt dovedit de numarul mare de astfel de utilaje care pot fi intalnite in constructii si, in special, in zona construirii de drumuri. Este important de inteles faptul ca utilajele de acest tip ofera avantaje notabile in termeni de timpi de executie si de eficienta, lucruri deloc de neglijat atunci cand vine vorba despre desfasurarea in siguranta a activitatilor.

In general, beneficiarii aleg sa achizitioneze aceste utilaje la un pret mai mic, in regim second hand; in acest context este necesara verificarea temeinica a utilajelor sub aspectul integritatii si al functionalitatii.

Dincolo de aceste aspecte, cu siguranta, este nevoie de autogredere, mai ales, daca vorbim despre santiere mari; prin urmare, aspectele enuntate anterior ar trebui sa convinga pe oricine ca autogrederele sunt o investitie cu adevarat buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.