Ce este un atomizor

Ce este un atomizor si la ce il poti folosi?

Atomizorul este un utilaj cu ajutorul caruia poti sa stropesti, sa pulverizezi si sa dispersezi substante care iti protejeaza gradina. Este cea mai simpla si mai rapida varianta prin care poti aplica substante asupra plantelor , legumelor , pomilor fructiferi, viilor sau arbustilor tale, fiind usor de intretinut si manevrat.

In momentul in care descoperi zecile de atomizoare din portofoliul Bronto, vei descoperi ca acestea difera foarte mult in functie de caracteristici. Atomizoarele sunt dotate cu motoare termice si in functie de puterea pe care o au, de capacitate si de distanta de pulverizare a lichidelor, precum si de scopul lor, acestea pot fi de 3 tipuri:

1. Atomizoare Hobby. Sunt destinate strict pulverizarii substantelor lichide, au un rezervor de pana la 10 litri, putere ce nu depaseste, de regula, 2 CP si o distanta de pulverizare de pana la 6 metri. Acestea sunt destinate utilizarii in gospodariile mici.

2. Atomizoare semiprofesionale. Pot pulveriza atat lichide cat si pulveri de praf, au un rezervor de pana la 16 litri, o putere de pana la 5 c.p si o distanta de pulverizare de pana la 15 metri.

3. Atomizoare profesionale. Sunt gandite pentru suprafete mari si foarte mari. Acestea pot pulveriza atat substante lichide, cat si prafuri sau ingrasaminte, au o pompa de presiune performanta, care permite dispersia la orice unghi si ajung sa acopere distante de pana la 18 metri. De retinut din aceasta gama modelul Maruyama de productie japoneza.

Ce functii trebuie sa cauti la un atomizor?

Indiferent ca optezi pentru un atomizor hobby, unul semiprofesional sau unul profesional, este bine sa urmaresti modul in care este construit si lucrurile pe care le poate face:

  • asigura-te ca acceleratia ( functia de reglare a vitezei si a intensitatii) este pozitionata cat mai confortabil si poate fi controlata cu usurinta;
  • asigura-te ca ai control total asupra debitului de stropire si a debitului de distribuire a solutiei;
  • asigura-te ca este cat mai confortabil in utilizare. Atomizorul cu motor termic poate sa produca vibratii destul de deranjante. O functie de atenuare a acestor vibratii poate fi extrem de utila;
  • Asigura-te ca ai la dispozitie mai multe moduri de stropire, ierbicidare si daca prin presiunea dezvoltata jetul de substanta intoarce frunzele
  • Asigura-te ca este foarte confortabil si stabil in utilizare.
  • Ia decizia corecta si in privinta modului de deplasare. Vrei sa-l porti pe spate sau vrei unul pe roti tip roaba?

Utilizare si depozitare corecta a atomizorului

In general, atomizoarele sunt dispozitive usor de folosit si sigure pentru utilizatori. Totusi, pentru a evita orice risc, este bine sa il verifici inainte de fiecare utilizare: atentie mare la elementele de imbinare, la eventualele scurgeri de combustibil si la integritatea componentelor. Inainte de a incepe lucrul este bine sa lasi atomizorul sa lucreze la relanti timp de 2-3 minute. Dupa ce ai terminat lucrul, solutia din aparat se scoate iar bazinul si furtunele se spala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.