Implementarea sistemelor de captare al amprentelor digitale in cladiri este cea mai moderna alternativa de a mentine siguranta maxima in compania dumneavoastra. Datorita acestor dispozitive, persoanele externe nu pot avea acces in zonele restrictionate si destinate doar angajatilor sau persoanelor cu functii ierarhice. In acest fel, se reuseste gestionarea si prevenirea eventualelor atacuri frauduloase asupra identitatii si imaginii organizatiei dumneavoastra.
In cele mai multe cazuri, scannerele pentru amprenta digitala sunt amplasate la intrarea in unele spatii interne confidentiale, cum ar fi: biroul directorului, arhiva firmei, depozite, sali de conferinta etc. si sunt utilizate in mai multe domenii, precum: institutii bancare sau financiare, spitale, institutii de securitate maxima, inspectorate judetene, sedii de politie
Ce este un scanner de amprenta digitala?
Un scanner de amprenta digitala este un dispozitiv care se monteaza, de obicei, pe un perete sau pe un panou si care are ca scop inregistrarea, captarea si identificarea identitatii unei persoane dupa caracteristicile amprentei. Informatiile personale ale utilizatorului scannerului sunt ulterior transmise intr-un sistem de calcul (computer, laptop sau tableta) si validate de catre un centru de comanda automatizat care a inregistrat amprenta si datele persoanei respective.
In acest fel, doar persoanele care si-au inregistrat amprenta digitala in baza de date a dispozitivului si a soft-ului din sistemul de calcul au permisiunea de a accesa spatiile prevazute cu un scanner la intrare. In cazul in care o persoana care nu si-a inregistrat amprenta in baza de date incearca sa acceseze dispozitivul, scanner-ul va afisa un mesaj de eroare (de obicei prin aprinderea unui beculet rosu) si va alerta centrul de comanda.
Partea avantajoasa in utilizarea unui scanner de amprenta digitala este ca acesta detecteaza circulatia sangelui in degetul unei persoane, astfel incat sa nu poata fi folosite degete false pentru uzurparea unei identitati si permiterea accesului intr-un spatiu restrictionat.
Alte avantaje ale unei astfel de tehnologii presupun modul de segmentare automata a amprentelor digitale, imagini de inalta calitate (nu sunt necesare imagini de referinta), rezultate excelente pentru amprentele uscate si faptul ca un astfel de produs de scanare a amprentei digitale este optimizat pentru folosirea in zona cu surse foarte puternice de lumina.
Cum se foloseste un scanner de amprenta digitala?
Pentru utilizarea unui scanner este necesara captarea si inregistrarea in timp real a amprentei digitale. Acest proces se realizeaza prin amplasarea unui deget pe suprafata de scanare a dispozitivului in functie de instructiunile puse la dispozitie pe ecranul de afisaj. Anumite scannere permit inregistrarea amprentelor de la toate degetele mainii sau inregistrarea suprafetei palmii, in functie de dimensiunea scanner-ului si de suprafata de scanare.
Dupa inregistrarea amprentei digitale, datele personale ale utilizatorului sunt transmise printr-un cablu USB foarte lung sau prin conectivitate Wi-Fi sau Bluetooth catre un sistem de calcul administrat de o persoana care va aproba sau va dezaproba inregistrarea amprentei digitale. Daca amprenta a fost aprobata, atunci utilizatorul scanner-ului va primi permisiunea sa isi foloseasca amprenta ori de cate ori va dori sa intre intr-un spatiu restrictionat.
Daca firma dumneavoastra are amplasate mai multe scannere de amprenta, atunci fiecare va avea nevoie sa inregistreze identitatile persoanelor care le pot accesa.
Utilizarea unui scanner de amprenta digitala poate fi o modalitate oportuna de a avea control absolut asupra activitatilor intreprinse in sediul companiei dumneavoastra. Totodata, va luati o masura de protectie care poate preveni incercarea oricarui atac fraudulos.