Ce defectiuni pot aparea la o turbosuflanta si in ce consta reparatia acesteia?

Lucrarile de reconstruire si reparatie de la nivelul unei turbosuflante implica o munca manuala intensiva, de mare precizie, cu obiectivul clar de a remedia defecțiunile diagnosticate la atelier. Despre posibilele probleme tehnice ale unei turbosuflante, dar si despre pasii de lucru necesari unei reparatii la nivelul acestei piese auto, aflam impreuna din randurile de mai jos: 

Ce avarii se pot produce in structura turbosuflantei? 

De cele mai multe ori, turbosuflanta se poate confrunta cu probleme de functionare cauzate de timp si uzura. De asemenea, patrunderea unui corp strain in admisie poate cauza probleme de functionare ale turbosuflantei. 

Sunt si cazuri in care o avarie a acestei piese auto poate aparea ca urmare a supraturarii continue a motorului diesel, prin autoalimentarea sa cu uleiul acumulat in tubulatura de admisie.   De obicei, se ajunge in acest punct ca urmare a unui proces de intretinere necorespunzator: necuratarea tubulaturiii de admisie si a intercoolerului, in timpul reviziilor tehnice efectuate. 

In ce consta reparatia unei turbosuflante? 

Iata o serie de masuri realizate cu scopul de a remedia defectiunile acestei piese auto: 

Principalele operatiuni din procesul de reparatie sunt: demontarea, inspectarea si reasamblarea turbosuflantei cu garnituri, segmenti si rulmenti noi. Secundar, o serie de alte lucrari pot fi necesare pentru remedierea problemelor aparute. 

Toate tolerantele din structura turbosuflantei trebuie supuse verificarii. Pe aceasta lista sunt incluse urmatoarele: segmentii, compresorul, axul rotorului, precum si toate elementele de fixare. 

Se efectueaza verificarea si corectarea echilibrarii turbosuflantei, pentru a se evita problemele din viitor, asociate rulajului acesteia la viteze foarte mari. Aceste optimizari se realizeaza computerizat, la viteze peste limita normala de lucru a turbosuflantei. Este important ca dovada echilibrarii turbosuflantei sa fie eliberata clientului, in urma printarii sale direct din sistemul de verificare. 

Curatarea elementelor turbosuflantei se realizeaza cu un nivel ridicat de precizie, avand in vedere dimensiunile mici ale acestora, tolerantele reduse, precum si vitezele foarte mari la care functioneaza acest ansamblu. 

Pe langa realizarea acestor operatiuni, se pot efectua si lucrari suplimentare de verificare a filetelor suruburilor, garniturilor, segmentelor, precum si a tuturor pieselor in miscare. In cazul in care sunt identificate piese din structura turbosuflantei ce nu mai pot fi reparate, acestea se vor inlocui cu altele noi. 

Evident, calitatea lucrarilor de reparatie la nivelul turbosuflantei este determinata de alegerea pe care o iei, in privinta atelierului auto. Esti in cautarea unor profesionisti, cu experienta in realizarea tuturor operatiunilor mai sus amintite? 

Se poate face o reconditionare de turbosuflante in Militari, Bucuresti! Acceseaza link-ul si descopera mai multe informatii utile despre suma extinsa de servicii pe care ti le oferim: 

  • Reparatii turbosuflante automobile; 
  • Reparatii turbosuflante camioane; 
  • Reparatii turbosuflante autocare; 
  • Reparatii turbosuflante utilaje mari; 
  • Reparatii turbosuflante ambarcatiuni. 

Cu o experienta de peste doua decenii in rezolvarea problemelor cu care turbosuflantele se pot confrunta, oferim tuturor clientilor nostri solutii ce tin de: diagnosticare, verificare computerizata, testare. Asadar, un singur click pe link-ul de mai sus iti afiseaza o oferta pe care nu trebuie sa o ignori, atunci cand turbosuflanta nu mai functioneaza la parametri optimi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.