Ce consumabile de unica folosinta sunt necesare intr-un cabinet medical

Cabinetele medicale sunt spatii in care utilizarea consumabilelor de unica folosinta are o importanta deosebita, pentru ca in acest mod se previne transmiterea de germeni si raspandirea unor boli infectioase in randul pacientilor, dar si al personalului medical.

La fel de important este ca aceste consumabile sa fie pastrate curate si sterile, iar dupa utilizare trebuie respectat un regim special privind depozitarea si distrugerea lor.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta o lista a consumabilelor de unica folosinta care nu trebuie sa lipseasca din niciun cabinet medical.

Prosoape de hartie pliate

Prosoapele de hartie pliate se folosesc pentru stergerea mainilor dupa spalare, dar si pentru curatarea unor suprafete. In functie de modul de impaturire, acestea pot fi in V sau in Z, fiecare tip avand propriile avantaje.

Astfel, cele impaturite in V, precum prosoapele de hartie pliate albe Esenia, 150 buc, 2 straturi, 21*25 cm se introduc in dozatoare care elibereaza cate un prosop la fiecare apasare. Principalul lor avantaj este acela ca reduc riscul de contaminare intrucat se atinge un singur prosop la fiecare utilizare.

In ceea ce priveste prosoapele impaturite in Z, acestea ocupa mai putin spatiu si se folosesc cu dozatoare speciale ce elibereaza un prosop la fiecare tragere. Din aceasta categorie, prosoapele de hartie pliate Z expres, 150 buc, tip Tork, 2 straturi, 20*22,5 cm sunt foarte apreciate pentru calitatea lor.

Ambele tipuri sunt usor de gasit, iar daca ai nevoie de astfel de consumabile pentru cabinetul tau, poti comanda prosoape de hartie pliate de la Igienaphs.ro.

Masti chirurgicale

Aceste consumabile au devenit celebre in perioada pandemiei, cand purtarea lor a devenit obligatorie atat in unitatile medicale, cat si in spatiile publice inchise si chiar pe strada. Chiar daca au fost indelung contestate din cauza acestei impuneri, mastile chirurgicale de unica folosinta sunt necesare in cabinetele medicale, atat pentru protectia pacientilor cat si a cadrelor medicale.

In cazul personalului medical se recomanda schimbarea mastii dupa fiecare consultatie acordata, iar in privinta pacientilor este recomandata purtarea mastii daca ajung la cabinet cu o boala contagioasa sau daca au sistemul imunitar slabit.

Manusi de unica folosinta

Manusile de unica folosinta se numara printre cele mai des folosite consumabile medicale, fiind purtate de personalul medical la orice interventie sau examinare a pacientilor. Rolul lor este acela de a preveni contactul direct cu pielea, sangele sau secretiile provenite de la pacienti, evitandu-se totodata si contaminarea cu germeni care ar putea fi prezenti pe mainile medicilor sau asistentilor medicali.

Si in acest caz, se impune schimbarea manusilor dupa fiecare interventie sau consultatie, acestea fiind depuse in containere speciale, destinate deseurilor medicale.

Cearsafuri de hartie

Rolul acestor consumabile este acela de a proteja paturile si mesele de consultatie, evitand riscul contaminarii de la un pacient la altul. Cearsafurile de hartie sunt disponibile sub forma de role medicale cu latimi variind intre 40 si 60 de centimetri si lungimi intre 45 si 80 de metri.

Aceste role se monteaza la capatul patului sau mesei de consultatii, iar la fiecare examinare a unui pacient se desfasoara o bucata de cearsaf care sa acopere toata suprafata. Dupa terminarea consultatiei, cearsaful respectiv se indeparteaza si se depune in recipientul pentru deseuri medicale, iar procedura se repeta la fiecare pacient.

Dezinfectanti profesionali

In aceasta categorie de consumabile intra mai multe tipuri de solutii, pentru ca tot ce tine de activitatea unui cabinet medical are nevoie de protectie impotriva bacteriilor si altor agenti patogeni.

Astfel, este nevoie de solutii dezinfectante pentru maini – disponibile in dispensere speciale atat pentru personalul medical, cat si pentru pacienti – dezinfectanti pentru suprafete si dezinfectanti pentru instrumentarul medical. De asemenea, pentru a preveni riscul de contaminare cu germeni adusi din exterior, se recomanda si folosirea covoare dezinfectante, amplasate la intrarea in cabinet.

La toate acestea se adauga si alte consumabile care fac parte din categoria instrumentarului medical si care difera in functie de specialitatea fiecarui cabinet. Dintre acestea, se cuvin mentionate seringile si acele sterile,  branulele, eprubetele compresele, pansamentele si plasturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.