Ce aspecte sa ai in vedere daca vrei sa cumperi un apartament in Bucuresti?

Capitala tarii este unul dintre orasele care atrag cei mai multi oameni din provincie si nu numai, datorita oportunitatilor pe care le poate oferi. De aceea, unii dintre cei care isi doresc o viata intr-un oras mare si cosmopolit aleg sa se mute cu totul, motiv pentru care decid sa isi cumpere si o locuinta in Bucuresti.

Cum insa preturile din sectorul imobiliar sunt unele foarte mari, cumpararea si gasirea unui apartament in Bucuresti care sa corespunda criteriilor si bugetului disponibil poate fi un demers dificil. Tocmai din acest motiv ar trebui sa se tina cont de anumite criterii atunci cand se cauta o locuinta in Capitala.

1. Zona in care se afla locuinta

Indiferent ca sunt in cautarea unui apartament cu 2 camere in Bucuresti sau o casa spatioasa, unul dintre principalele aspecte de care ar trebui sa se tina cont la alegerea unei noi locuinte este zona in care aceasta se afla. Este important ca aceasta sa fie cat mai aproape de mijlocele de transport in comun si de magazine sau centre comerciale.

De asemenea, daca este vorba despre o familie cu copii sau care au in plan extinderea familiei, existenta unui parc in vecinatate este un atu important, la fel cum este si in cazul proximitatii fata de institutii de invatamant – scoala, gradinita.

In plus, zona in care este situata locuinta influenteaza foarte mult si pretul acesteia, motiv pentru care trebuie sa se ia in calcul toate cerintele si bugetul disponibil.

2. Spatiul util si compartimentarea locuintei

De asemenea, o noua locuinta ar trebui aleasa si in functie de spatiul util pe care il are, mai ales daca este vorba despre o familie numeroasa. De aceea, spatiul si compartimentarea sunt foarte importante. Daca in cazul unei singure persoane sau chiar al unui cuplu, un studio poate fi suficient, o familie cu copii are nevoie de mai multe camere, in functie de cati membri are familia respectiva.

Chiar si in cazul in care se proiecteaza pentru viitor aparitia unui copil, este de preferat un apartament cu 2, 3 sau chiar mai multe camere, mai ales ca o astfel de investitie imobiliara nu este usor de realizat.

3. Apartament sau casa

Inainte de a porni in alegerea unei noi locuinte este necesar insa sa se hotarasca ce fel de locuinta se doreste, un apartament sau o casa. Pentru ca aceasta alegere sa fie mai usoara, ar trebui sa se puna in balanta avantajele si dezavantajele fiecarui tip.

De exemplu, in cazul unei case exista avantajul unei curti private, de care locatarii se pot bucura, dar pentru ingrijirea careia trebuie sa se aloce un anumit timp pentru ingrijire. In schimb, costurile de intretinere pentru un apartament sunt mai mici, dar nici spatiul exterior nu este adesea disponibil, iar vecinii pot fi si ei un criteriu important de luat in considerare.

Tinand cont de aceste aspecte, se pot alege locuinte frumoase si confortabile la preturi avantajoase, mai ales ca in Capitala s-au construit numeroase ansambluri rezidentiale noi si moderne, cu multiple facilitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.