Cativa pasi simpli pentru a-ti pastra sanatatea in 2023

Pandemia COVID-19 ne-a afectat in mare masura sanatatea fizica si mintala, insa avem la indemana cateva proceduri prin care ne putem imbunatati nivelul de sanatate. Este vorba despre cateva lucruri simple dar extrem de eficiente. Iata care sunt acestea :

1. Un program de exercitii fizice

Miscarea este forma cea mai accesibila pentru a mentine sanatatea fizica si mintala. Nu trebuie sa fim sedentari, de aceea trebuie sa ne cream o rutina de miscare. Un antrenament dimineata, pe stomacul gol, este cel mai eficient in arderea grasimilor.

Exercitiile fizice ajuta si la reducerea nivelului de stres, ceea ce ne face mai productivi si ne imbunatateste starea de spirit. Sportul este indicat la orice varsta pentru ca beneficiile nu vor intarzia sa apara.România se afla in topul celor 5 cele mai sedentare tari, adica un procent de 62% dintre romani nu fac niciodata sport, ceea ce este foarte ingrijorator.

2. Alimentatia sanatoasa

Alimentatia este cel mai bun medicament. Studiile arata ca adultii americani nu mananca suficiente fructe si legume, dar folosesc suplimente alimentare. Si la noi in tara statistica arata cam la fel.

Totusi vitaminele si suplimentele alimentare nu sunt suficiente iar daca sunt consumate in exces, ne-ar putea face mai mult rau decat bine. Pentru o buna sanatate este indicat sa consumam alimente bogate in vitamine si minerale precum fructe, legume, peste, lactate

3. Plimbarile lungi in natura

Plimbarile in locuri cu verdeata- parcuri si paduri au o serie de beneficii. Sunetul padurii, mirosul copacilor, lumina soarelui, aerul proaspat si curat ne ofera acel sentiment minunat de confort psihic. Acestea indeparteaza stresul si grijile, indeamna la relaxare si ne ofera o gandire mai clara.O zi petrecuta in natura ne poate restabili starea de spirit, ne poate reda energia si vitalitatea.

4. Yoga pentru un somn mai bun

Un somn odihnitor, de 8 ore este esential pentru a ne menține starea de sanatate. Beneficiile practicării yoga sunt multiple si aduc repercursiuni pozitive atat corpului cat si mintii. Aceasta ofera relaxare totala si elimina stresul, tensiunile musculare si linisteste gandurile.

5. Meditatia

Meditatia ne ajuta sa combatem stresul si sa contracaram starile de anxietate, insomnie si dureri de cap induse de stres. Practicata cu regularitate, seara, ne ajuta sa avem un somn mai odihnitor. Meditatia dureaza intre 1 minut si 20 de minute. T

rebuie doar sa stati intinsi in pat, cu ochii inchisi sau pe un scaun si sa urmariti cu atentie senzatiile din fiecare parte a corpului, incepand de la degetele de la picioare si urcand spre intregul corp. Meditatia este o modalitate foarte eficienta care ajuta oamenii sa se elibereze de tensiunea acumulata.

6. Consumul de alimente care combat inflamatia

Inflamatia este un raspuns sanatos al organismului care il ajuta sa lupte impotriva bolilor. Totusi, inflamatia poate deveni cronica si poate duce la o serie intreaga de probleme de sanatate, de la boli autoimune la cancer. Alimentele bogate in zahar si grasimi saturate contribuie la aparitia inflamatiilor.

In partea opusa, exista si alimente care atenueza inflamatia, cum ar fi: ardeiul gras, perele, pestele macrou, spanacul, ceaiul negru, hrisca si semintele de rodie. Sanatatea mintala este la fel de importanta ca cea fizica de aceea trebuie sa ne mentinem cat mai optimisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.