Cateva lucuri interesante despre cele mai impresionante catedrale din Europa

Cele mai frumoase catedrale din Europa aduc un aer de prospetime si imbina intr-un mod cu totul aparte spiritualitatea cu istoria si designul arhitecturii. Multe dintre acestea au fost lacase de cult. Descoperă cele mai frumoase catedrale din Europa:

Catedralele cele mai renumite din Europa sunt : Basilica Sfântul Petru din Vatican ( cea mai mare catedrala din intreaga lume) Catedrala din Sevilla Bazilica, San Marco din Venetia, Domul din Milano, Westminster Abbey, Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Catedrala Notre Dame, Catedrala Liverpool Hagia, Sophia din Istanbul. Acestea reprezinta obiective turistice foarte vizate si apreciate de catre turistii din toata lumea.

Basilica Sfântul Petru din Vatican a fost construita de Papa Iulius al II-lea. Constructia a inceput sa fie ridicata in 1506 dar a fost finalizata doar in 1615, cand domnea Paul al V-lea. Bazilica San Pietro se remarca printr-o arhitectura renascentista si pune in evidenta mai multe elemente in stil baroc. Aceasta constructie coplesitoare are pe langa semnificatia religioasa, si una culturala. Reprezinta un simbol al Romei si este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din lume.

Catedrala din Sevilla ocupa de asemenea un loc de top, pentru ca este cea mai mare biserica gotica din lume. Mai mult decat atat, este considerata a fi una dintre cele mai renumite galerii de arta din Spania. Aceasta se intinde pe o suprafata de 11.520 de metri patrati, iar inaltimea turnului este de 104,5 metri. In interiorul catedralei se afla si mormantul lui Cristofor Columb.

Bazilica San Marco din Venetia are un design de impact si este foarte apreciata la nivel mondial. A fost costruita in anul 829 si a fost sfintita abia in 832, ca structura bisericeasca. Aici se afla ramasitele Sf. Marcu care au fost aduse din Alexandria. In aceasta catedrala se afla mai mult de 8.000 de metri patrati de mozaic, adica o cantitate suficienta pentru a acoperi peste 1,5 terenuri de fotbal american. Acesta a fost realizat de-a lungul a 8 secole, majoritatea in aur, de aceea rezultatul este uluitor.

Domul din Milano este un simbol al orasului. Aici se afla aproape 3500 de statui dar cele mai multe in partea de exterior, ceea ce impresioneaza cu adevarat. Fatada se remarca prin stilul baroc pana la primul rand de ferestre, iar de acolo se observa elemente in stil neo-gotic. Domul are 5 usi de bronz care au teme diferite.

Catedrala Westminster Abbey din Londra este locul incoronarilor si a altor ceremonii de importanta nationala. Aici se afla mormantul majoritatii regilor si reginelor engleze, dar si a altor oameni celebri. In interior se afla un colt dedicat scriitorilor Regatului Unit. Catedrala este amplasata pe terenul unei foste manastiri benedictine.

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona este denumita si Templo Expiatorio. Constructia a inceput in anul 1882 si a fost terminata abia în anul 2026. Designul catedralei ii apartine celebrului arhitect catalan Antoni Gaudi. Initial nu a fost creata in scopul de a deveni o catedrala, insa marimea si decoratiunile sunt absolut minunate si o pun foarte bine in valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.