Casele din containere sunt sau nu ecologice?

In ultima vreme, auzim tot mai des termenii de locuinta ecologica, verde, eco-friendly sau prietenoasa cu mediul inconjurator. Tot mai multe persoane care isi construiesc casa visurilor lor au in vedere si aceste aspecte. De fapt, toate aceste denumiri reprezinta o locuinta la realizarea careia s-au folosit materiale care nu sunt toxice si nu polueaza mediul inconjurator.

De regula, sunt folosite si finisaje naturale, si se are in vedere si izolarea fonica si termica a locuintei.O casa ecologica inseamna insa si folosirea, la construirea ei, a materialelor reciclabile, si nu de putine ori, rezultatele sunt printre cele mai bune. Oamenii au inteles ca schimbarea in bine depinde de fiecare dintre noi, iar acest lucru il fac si cand vine vorba despre locuinta personala.

Casele din containere

Exista mai multe tipuri de locuinte ecologice, iar spatiul nostru este insuficient pentru a le prezenta pe toate. De aceea, in randurile urmatoare am decis sa iti vorbim, pe scurt, despre casele din containere. Dar oare pot sau nu pot fi considerate acestea case verzi, dupa cum se spune.

Parerea specialistilor este ca raspunsul ar fi unul afirmativ, deoarece avem de a face cu locuinte in care sunt folosite doua cerinte fundamentale: materie prima ecologica si indeplinirea cerintelor urbanizarii moderne. Pentru a intelege mai bine, vom incerca sa iti vorbim putin despre ele.

De regula, pana nu cu mult timp in urma, acest tip de locuinte erau considerate a fi unele destinate persoanelor mai… excentrice. Din fericire, lucrurile s-au schimbat, si aceste locuinte devin tot mai populare, in conditiile in care toata lumea este la curent cu avantajele acestora. Si, trebuie sa recunoastem, arhitectii sunt de-a dreptul incantati de acest tip de case deoarece le pun imaginatia la incercare, astfel incat rezultatul final sa fie unul de-a dreptul special.

Avantajele unei case de locuit din containere

Acest tip de locuinta are parte de multe avantaje, nu doar faptul ca este ecologica. In primul rand, rapiditatea executiei. Nu este nevoie sa astepti ani intregi pana cand vei reusi sa te muti in casa ta, ci mult mai putin. Uneori, doar si cateva zile! De altfel, tocmai aceasta rapiditate in executie, dar si faptul ca au parte de o mare mobilitate, reprezinta unele dintre principalele avantaje ale unei case amenajate din containere.

Un alt avantaj demn de luat in seama se refera la pret. Stii si tu prea bine care sunt costurile construirii unei case obisnuite, si nu sunt prea multi cei care si le pot permite, chiar si in conditiile in care apeleaza la un credit pentru a face rost de bani. In cazul caselor din containere, preturile sunt mult mai prietenoase cu buzunarul tau, astfel incat iti poti permite si ceva extravagante pe acolo!

Si, nu in ultimul rand, aceste locuinte sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. De altfel, unele dintre ele chiar au inclus in pretul de achizitie instalatiile sanitare si de electricitate. Pot fi amplasate pe orice tip de teren, se comporta foarte bine in fata calamitatilor naturale si conditiilor meteo nefavorabile, asa ca pur si simplu chiar nu ai ce sa le reprosezi.

Poate doar tu sa fii nemultumit de faptul ca pana acum nu le-ai luat in seama si ai pierdut timp si bani, exact ceea ce nu voiai.Un astfel de spatiu poate fi transformat nu doar in casa in care familia ta sa se simta cu adevarat acasa, ci si birouri de firme, casa de vacanta sau orice alta idee mai ai.

De ce casele ecologice reprezinta cea mai buna solutie

De regula, casele ecologice reprezinta constructii destul de scumpe, pentru ca la folosirea lor sunt folosite materiale naturale si stii si tu ce costuri implica acestea. Dar… ne vedem nevoiti sa revenim la casele din containere si sa iti spunem ca acest dezavantaj nu este prezent aici.

Si nu doar ca te va costa mai putin construirea si amenajarea ei, dar nu vei avea nici ce sa-i reprosezi legat de etanseitate, izolare termica si fonica si confort. Evident, pentru ca toate aceste criterii sa fie indeplinite asa cum se cuvine, recomandarea noastra este sa colaborezi intotdeauna cu profesionistii, si gata, problema este rezolvata!

Cat costa o astfel de locuinta?

Am tot amintit de faptul ca aceste locuinte sunt mult mai ieftine, dar nu am oferit si cateva costuri. Astfel, un container are preturile in functie de dimensiune, iar aici avem de a face cu sume cuprinse intre 1.500 si 4.000 de euro. Evident, vei avea nevoie de mai multe astfel de containere. Exista si posibilitatea sa ai parte de o astfel de locuinta la cheie, unde ai parte de toate finisajele, dar fara aparate electrocasice, piese de mobilier sau decoratiuni.

Aici preturile depind de dimensiuni, numarul de camere si multe altele. Dar, fie vorba intre noi, tot sunt mult mai acceptabile decat in cazul unei case traditionale. In plus, ai si o satisfactie ca ai reusit sa protejezi si mediul inconjurator, dar si multumirea ca esti proprietarul unei case desprinse parca din revistele de specialitate.

Locuintele viitorului

In conditiile in care resursele planetei sunt destul de limitate, este si normal sa ne intoarcem tot mai mult spre ceea ce putem refolosi. Casele din containere pot fi numite pe drept cuvant locuintele viitorului, deoarece reduc enorm din impactul negativ asupra mediului inconjurator. O astfel de locuinta iti aduce si tie avantaje, dar si celor din jur. Si atunci, de ce sa nu optezi pentru ea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.