Fie ca esti proprietarul unei afaceri la inceput de drum sau cauti metode prin care sa imbunatatesti o afacere existenta, un aspect pe care pur si simplu nu il poti ignora este tehnologia pe care o utilizezi pentru a atrage clientii si a procesa vanzarile.
Indiferent de situatia in care te aflii, merita sa iti pui urmatoarea intrebare: Folosesti cea mai buna metoda pentru a procesa vanzarile pentru afacerea ta? Daca inca nu te-ai hotarat ce sa alegi intre o casa de marcat si un sistem POS, mai jos am pregatit cateva dintre diferentele de baza dintre cele doua:
Cum functioneaza casa de marcat?
Casa de marcat este instrumentul de lucru traditional al industriei vanzarilor. Toata lumea a vazut sau a avut ocazia sa foloseasca o casa de marcat. Aceasta este un instrument de baza care ofera afacerilor posibilitatea de a inregistra vanzari, de a calcula impozitul, de a stoca incasarile de numerar intr-un sertar si de a imprima rapoarte simple la sfarsit de zi pentru echilibrarea registrului si facilitarea urmaririi rudimentare a vanzarilor.
In functie de cat de avansat este registrul, poti utiliza un hardware suplimentar, cum ar fi un cititor de carduri de credit si un scaner de coduri de bare. Unele case de marcat includ chiar mici afisaje digitale pentru a imbunatati acuratetea tranzactiilor si pentru a permite clientilor sa vada detaliile tranzactiei.
Cum functioneaza sistemul POS?
Sistemele de punct de vanzare (POS) ofera toate functionalitatile unei case de marcat, impreuna cu alte functii avansate care permit companiilor sa isi gestioneze vansarile mai eficient.
Sistemele POS traditionale exista de zeci de ani. De obicei, pot fi observate in orice tip de afacere, de la restaurante si baruri pana la afacerile mici de cartier. De obicei, acestea includ:
- Un dispozitiv cu ecran tactil pentru introducerea vanzarilor
- Un computer desktop care ruleaza software-ul.
- Un server de computer pentru stocarea datelor de vanzare
- Orice hardware suplimentar de plata pe care il alegi, cum ar fi cititoarele de carduri de credit si scanerele de coduri de bare.
De ce sa folosesti o casa de marcat?
In ciuda avantajelor clare oferite de sistemele POS moderne, exista cateva motive pentru care o companie ar putea folosi o casa de marcat traditionala:
Accesibilitate: In timp ce unele sisteme POS pot avea un pret destul de accesibil pe piata, este greu pentru acestea sa invinga pretul unei case de marcat conventionale. Mai mult de atat, in cazul afacerilor mici, o casa de marcat traditionala cu functii standard este mai mult decat ideala, deoarece sistemele POS moderne vin cu o multime de functii si actualizari extra care atrag costuri mai mari.
Durata lunga de viata: Casa de marcat a fost inventata in 1879. Faptul ca dispozitivul ramane in uz astazi este o dovada a longevitatii sale. Casele de marcat sunt dispozitive de baza cu putine piese in miscare. Desi acest lucru limiteaza ceea ce pot face, le mareste durata de viata suprinzator de mult.
Acesta este un avantaj in comparatie cu sistemele POS traditionale care necesita plata suplimentara pentru actualizari de software si asistenta pentru clienti. evolueze impreuna cu afacerea dvs. printr-o experienta POS imbunatatita continuu.
Fie ca te decizi asupra unei case de marcat traditionale sau a unui sistem POS de ultima generatie, pe www.tehnicafiscala.ro vei gasi solutia ideala pentru afacerea ta. Ia legatura cu unul dintre specialistii CriaSoft si gaseste cea mai buna solutie pentru nevoile afacerii tale!