Care sunt mai exact avantajele usilor metalice antifoc?

Un incendiu poate genera pagube materiale insemnate si pierderi de vieti omenesti, de aceea este important sa fie luate masuri drastice pentru prevenirea unor asemenea evenimente. Usile metalice antifoc sunt elemente pasive de protectie, cu rol esential in modelarea flacarilor inca din faza incipienta de ardere. Iata care sunt avantajele acestora si de ce sunt recomandate in orice cladire, indiferent daca este publica sau privata:

Ofera protectie garantata la foc

Gama de usi metalice rezistente la foc prezinta un nivel inalt de siguranta, de aceea ar trebui sa fie integrate in planul de protectie antiincendiu al oricarei constructii. Indiferent cat de mare este viteza de dispersare a focului, usile metalice se pot pastra intacte pentru o perioada determinata.

In general, aceste elemente sunt clasificate in functie de clasa de rezistenta la foc. Prin urmare, exista usi metalice care pot tine flacarile la distanta 60, 90 sau 120 de minute. Produsele izoleaza incendiul pentru a nu se extinde in alte parti ale cladirii. O usa metalica antifoc 120 de min de la Brixia ofera protectie garantata impotriva propagarii incendiilor si a fumului, insa protejeaza si persoanele din interior si bunurile materiale pana la interventia salvatorilor.

Sunt durabile si foarte rezistente

Cu toate ca principalul avantaj al usilor metalice antifoc este rezistenta la incendiu, durabilitatea ridicata reprezinta un aspect important. De regula, acestea presupun o combinatie de polistiren, poliuretan si otel. Usile metalice nu prezinta deformari, nu au tendinte de putrezire a materialului si rezista foarte bine la agentii de natura coroziva sau diversi factori meteorologici.

Sigileaza in totalitate golul de trecere

Usile metalice sunt prevazute pe margini cu garnituri termoexpandabile, care se dilata la temperaturile foarte inalte si etanseaza incaperea unde se produce incendiul. Practic, spatiul este sigilat complet pentru o perioada determinata, ceea ce inseamna ca flacarile nu se raspandesc spre alte zone.

De asemenea, este restrictionat si transferul de fum, caldura si gaze toxice dintr-o parte in alta. Mai mult de atat, daca si elementele de constructie din apropierea usilor metalice sunt de calitate superioara sau ofera protectie ignifuga, atunci chiar se poate controla cu usurinta incendiul.

Necesita mentenanta redusa

Spre deosebire de modelele clasice, usile metalice antifoc nu necesita calibrari periodice. Pentru a li se asigura functionalitatea deplina se recomanda verificarea periodica a integritatii si pozitionarii corespunzatoare a lamelelor pe marginea canatului. Totodata, trebuie sa fie analizata si suprafata canatului pentru a nu aparea defectiuni care sa compromita etanseitatea usii, precum si inchiderea/blocarea automata a canatului.

In plus, fiind vorba de elemente cu durabilitate inalta, se elimina necesitatea intretinerii usilor metalice cu diferite solutii. Usile metalice antifoc sunt rezistente si impotriva spargerilor, atat datorita materialelor de fabricatie, cat si in ceea ce priveste calitatea inchizatorilor, a balamalelor sau a ranforsarilor utilizate.

Contribuie la conservarea resurselor epuizabile

Pe langa numeroasele beneficii pe care le aduce instalarea usilor metalice antifoc trebuie luat in considerare si caracterul ecologic al acestora. Produsele au o durata de utilizare mai mare decat alte tipuri de usi, lucru ce ajuta enorm la conservarea resurselor epuizabile, iar la finalul utilizarii depline pot fi reciclate.

Usile metalice antifoc suporta traficul continuu, au un aspect deosebit si pot fi instalate in orice spatiu. Gandite cu maxima rigurozitate, usile prezinta o constructie ermetica, ofera izolatie termica si fonica buna si sunt de mare ajutor pentru respectarea prevederilor legale cu privire la montarea elementelor antifoc in anumite institutii publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.