Care sunt cele mai mari vase de croaziera din lume

Sa faci o croaziera pe mare este ceva cu totul minunat. Toti ne dorim sa traim aceasta experienta uimitoare in timp ce admiram imensitatea marii si privelisti care ne taie rasuflarea. Care sunt cele mai mari nave de croaziera care impresioneaza atat prin aspect cat si prin generozitatea spatiului sunt : „Wonder of the Seas” „Symphony Of the Seas” „Harmony of the Seas” „Allure of the Seas” „Oasis of the Seas”

Cei care iubesc adrenalina si vor sa experimenteze cu siguranta se gandesc la o astfel de croaziera, pentru ca pot face activitati de relaxare, atat la bordul navei, cat si pe uscat, atunci cand nava ancoreaza intr-un port. Fie ca ai facut déja o croaziera sau iti doresti sa faci o astfel de calatorie, iata care sunt cele mai mari si mai frumoase vase care te pot purta pe taramuri de vis :

„Wonder of the Seas” Este cel mai nou si mai mare vas de croaziera din lume si apartine companiei Royal Caribbean. Are 362 de metri lungime, 64 metri latime si o greutate de 236.857 de tone. Acesta a inceput sa fie folosit pentru croaziere abia din luna martie a acestui an, cand a pornit din portul Everglades din Florida. Este vorba despre un oras plutitor impresionant ce face parte din clasa Oasis, in care mai exista doar alte patru nave de croaziera.

In interiorul acestui vas se gasesc 20 de restaurante si 11 baruri pe 18 punti, unde pot sta 6.988 de pasageri in cele 2.867 de cabine. Toti aici se afla si opt zone de agrement unde turistii se pot catara pe un perete de escalada, iar copiii se pot da pe carusel sau tiroliana. De asemenea, ai se afla si o promenadă, un centru spa/fitness si magazine de lux. Echipajul are 2.300 de membri.

„Symphony Of the Seas” Pana sa apara „Wonder of the Seas”, aceasta a purtat titlul de cea mai mare nava de croazieră din lume, acum fiind pe locul 2. Este 25-a nava din flota Royal Caribbean, o nava gigantica cu o greutate de 228.081 de tone, 73 de metri inlatime si o lungime de 363 de metri.

Capacitatea navei este de 5.518 turisti care pot fi cazati in cele 2.759 de cabine. Aici lucreza 2.200 de membri iar turistii se pot plimba pe cele 18 punti la care pot ajunge folosind cele 24 de lifturi. Pasagerii pot lua masa intr-unul din cele 7 restaurante si se pot bucura de un parc acvatic si un teatru in aer liber.  Aici exista un club pentru copii si adolescenti, centru spa, un casino, propriul parc de distractii si un cinematograf privat 3D.

„Harmony of the Seas” Cu acest vas poti face o croazieră de 7 nopti pe Marea Mediterana. Traseul pe mare are ca punct de pornire Barcelona si ajunge pana la Civitavecchia. Aceasta croaziera a fost facuta prima data in iunie 2019. Greutatea navei este de 226.963 de tone, lungimea de 362 metri iar latimea de 66 metri. Aici se afla 2.747 de cabine cu balcoane virtuale unde pot sta 5.479 de oaspeti. Acest vas iti ofera toate facilitatile  celor detinute de Royal Caribbean.

„Allure of the Seas” Face parte din clasa Oasis este „Allure of the Seas”, are o lungime de 362 de metri, o inaltime de 72 de metri si o greutate de 225.282 tone. Aceasta nava de lux gazduieste 5.400 de pasageri care se pot bucura de o sala de dans pe doua niveluri, un teatru imens, un patinoar, un club de concierge, un centru spa si facilități de fitness. Tot aici se afla si prima cafenea Starbucks pe mare si un Central Park cu peste 12.000 copaci si plante naturale.

„Oasis of the Seas” Prima nava Royal Caribbean, masoara 361 de metri lungime, 72 de metri inaltime si are o greutate de 225.282 tone. Dispune de 16 punti poate gazdui 6.296 de pasageri in 2.706 cabine duble impartite pe 43 de categorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.