Care sunt cele mai importante avantaje ale unui cos de fum din otel?

Un cos de fum din otel este o structura de sine statatoare sau poate fi folosit ca insertie pentru horn. Modelele din otel sunt destinate, in primul rand, pentru evacuarea gazelor din centralele traditionale pe gaz si din cazanele in condensare. Acestea pot fi folosite in constructii moderne, dar si in cladiri renovate si modernizate. Dar care sunt avantajele unui cos de fum din otel?

Avantajele si dezavantajele cosului de fum din otel

Cosul de fum din otel este foarte usor de instalat, se caracterizeaza prin etanseitate ridicata, poate fi folosit in renovarea cosurilor de fum din caramida si, in majoritatea cazurilor, instalarea unui cos de fum din otel este mai accesibila decat cosurile de fum ceramice populare.

Cu toate acestea, cosurile de fum din otel nu sunt la fel de universale ca si cosurile de ceramica, motiv pentru care probabil sunt mai putin populare. In comparatie cu cosurile de fum ceramice, cele din otel sunt rezistente la apa. Cand instalezi un cos de fum din otel, nu uita sa il adaptezi la dispozitivul tau de incalzire.

Tipul de combustibil este foarte important, iar in cazul unui cos din ceramica nu exista astfel de probleme. Un cos de fum din otel este mult mai usor decat un cos de fum ceramic, este rezistent la acizi, dar nu tuturor le place aspectul sau industrial.

Tipuri de cosuri de fum din otel

Cosul de fum din otel poate fi stratificat simplu sau dublu. Acest tip de cos de fum este realizat din otel inoxidabil, rezistent la acizi, care are adesea un amestec de titan, crom sau nichel. Datorita acestui fapt, un astfel de otel nu reactioneaza la conditiile meteorologice si este durabil.

Pe de alta parte, aceste cosuri de fum rezistente la caldura pot fi conectate cu usurinta la seminee si centrale cu combustibil solid. Un cos de fum care este deja vechi si urmeaza sa fie modernizat este cel mai bine adaptat printr-un cos de fum din otel (cu un singur perete). Cu toate acestea, daca construiesti o casa noua, merita sa optezi pentru un cos de fum cu pereti dubli instalat in afara casei.

• Cosuri de fum cu un singur perete

Cosurile de fum din otel cu un singur perete sunt similare cu captuselile rigide pentru cosuri, dar sunt sustinute si fixate diferit. Acest tip de cos de fum este echipat cu suporturi de montare si capace de acoperis. Conductele din interior sunt conectate cu o clema si se monteaza doar in interiorul casei. Cu toate acestea, atunci trebuie sa lasi un spatiu de aproximativ 30 cm intre cosul de fum si elementele inflamabile ale echipamentelor sau structurilor.

• Cosuri de fum cu pereti dubli

Cosurile de fum din otel cu pereti dubli sunt instalate in afara casei. Acestea constau dintr-o conducta interioara de evacuare a gazelor arse, izolatie termica si o a doua conducta din otel inoxidabil. Acest tip de cos este util atunci cand nu poate fi conectat la cosul de fum sau conducta de ventilatie existenta. Cosul de fum exterior este echipat cu un sistem de curatare si un sistem de evacuare a condensului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.