Care sunt cele mai frumoase cabane montane aflate la o mare altitudine din Romania ?

Daca vrei sa evadezi din aglomeratia orasului si sa te bucuri de natura atunci alege sa stai intr-o cabana montana la altitudine. Acestea sunt plasate in locuri absolut minunate care iti ofera o priveliste de basm.In plus, reprezinta locul ideal de relaxare, pentru un weekend sau pentru vacanta.

La noi in tara exista locuri uimitoare, destinatii tusristice de vis unde poti face plimbari, drumetii, alpinism si sa practici o multime de sporturi in aer liber. In acest fel ai ocazia sa descoperi peisaje neatinse, o fauna bogata, paduri dese si sate traditionale de munte. Romania isi merita pe deplin denumirea de ultima rezervatie de natura salbatica din Europa.

La noi in tara exista o varietate de formatiuni geografice, munți impunatori, creste impresionante, stanci periculoase, o multime de pesteri, defileuri naturale si cascade.  Aici te poti bucura din plin de frumusetea peisajelor naturale pitoresti presarate cu sate izolate, ferme și stane de oi. Viata la munte are un farmec aparte, de aceea merita sa faci cel putin o drumetie prin aceste locuri de poveste.

Daca vrei sa vezi cum este viata salbatica si iti doresti sa vizitezi atractiile naturale populare, este bine sa stii care sunt cele mai spectaculoase cabane la altitudine din România.

  • Cabana Babele – Varful Omu (2.200 m)

Este unul dintre cele mai spectaculoase locuri. Cabana este situata platoul Muntilor Bucegi, la o altitudine de 2.206 metri, sub Varful Babele. Reprezinta refugiul perfect pentru iubitorii de munte.

  • Refugiul Iezer-Papusa (2.165 m)

Acest refugiu are 3 camere dintre care una este a Salvamontului. Tot aici exista si o sala de mese si una cu paturi suprapuse iar capacitatea refugiului este de 30 de locuri. Aici se afla si o soba cu lemne, In apropiere, este loc pentru campare. Nu este un loc luxos, dar cu siguranta va fi experienta extrem de frumoasa si interesanta pentru fiecare

  • Cabana Podragu – Fagaras (2.136 m)

Este situata in partea centrala a Muntilor Fagaras, fiind o zona foarte des vizitata de turisti. Cabana se afla pe o vale glaciara, valea Podragului, care se ramifica din valea Arpasul Mare.

  • Cabana Balea Lac – Fagaras (2.034 de metri)

Cabana se afla langa un lac glaciar si este direct accesibila din faimosul drum Transfagarasan. Toate camerele au mobilier din lemn, dusuri, toalete si televizoare. Este o cabana moderna cu o priveliste uluitoare asupra Lacului Balea si a lanturilor muntoase din apropiere.

  • Cabana Piatra Arsa – Bucegi (1.950 m)

Cabana Piatra Arsa se afla pe platoul Bucegilor, la jumatatea drumului intre Babele si Cota 2000. Aceasta a fost construita din 1935. Ulterior a fost transformata intr-o baza sportiva iar in fiecare an vin aici sportivi în cantonament.

  • Cabana Cristianul Mare – Barsei (1.705 m)

Cristianul Mare este una dintre cele mai vechi cabane montane din Romania. Aceasta a fost construita in 1925 de membrii unei asociatii a sasilor brasoveni si se afla in patrimoniul SC Poiana Brasov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.