Care sunt beneficiile jocurilor de construit pentru copii

Jocurile sunt utile copiilor pentru o dezvoltare armonioasa si pentru formarea deprinderilor necesare viitorului adult. Jocurile de construit ajuta atat la coordonarea miscarilor copiilor, de la varste fragede, cat si la dezvoltarea simtului echilibrului. Un beneficiu major al jocurilor de construit este ca cei mici invata notiuni elementare despre gravitatie si legile fizicii, distrandu-se.

Jocurile sunt utile si necesare copiilor in dezvoltare fizica si psihica. Gandirea logica poate fi stimulata cu ajutorul jocurilor de construit. Pentru fiecare etapa a dezvoltarii, jocurile de construit aduc beneficii copiilor, iar avantajele oferite nu sunt deloc de neglijat.

Jocuri de calitate pentru folosinta indelungata

Jocurile de construit pentru copii, achizitionate din magazinele de specialitate sunt produse de calitate, cu care cel mic se poate juca alaturi de parinti sau de alti copii.Descopera la Educlass.ro jocuri de constructie pentru copii de toate varstele si pentru toate interesele.

Produsele sunt de cea mai buna calitate, sigure pentru micutele maini, confectionate din materiale menite sa le ofere ore de joaca si fericire, rezistente, astfel incat le vor putea darui si fratilor sau surorilor mai mici.

Dezvoltarea motricitatii fine

Cei mai mici copii au ocazia, cu jocurile de construit, sa isi dezvolte motricitatea fina. Coordonarea ochi-mana este esentiala la aceasta categorie de varsta. Cu cat prind si manipuleaza mai multe piese, din ce in ce mai mici, pe care trebuie sa le organizeze in vederea realizarii unor forme, cu atat mai bine isi vor armoniza miscarile.

Invatarea prin joaca

Jocurile de construit pentru copii ii ajuta sa invete fara efort despre formele geometrice, culori, dimensiuni, dar si despre ceea ce inseamna conceptul de loc in spatiu.Jocurile de constructie pentru incepatori sau avansati vizeaza articole magnetice, table de desen cu magneti, seturi de rotite, diverse forme de construit, cuburi, puzzle sau seturi STEM, special create pentru micii artisti curiosi.

Stimularea abilitatilor dobandite

Jocurile de acest tip stimuleaza concentrarea, ducand la sporirea atentiei, a creativitatii si a imaginatiei. Planificarea unor proiecte, cu ajutorul jocurilor de construit pentru copii este o etapa importanta, cei mici dezvoltand noi abilitati in ceea ce priveste munca individuala sau lucrul in echipa, atunci cand se joaca mai multi copii impreuna.

In plus, aceste jocuri promoveaza intelegerea realitatii prin familiarizarea cu legile fizicii – gravitatia, echilibrul – prin intermediul articolelor cu parghii sau a celor dispuse pe planuri inclinate.

Cresterea stimei de sine si a increderii

Jocurile cu parintii stimuleaza creativitatea si imaginatia copiilor care sunt incurajati mereu si sustinuti neconditionat. Orice apreciere pentru rezultatele obtinute duce la incredere sporita in fortele proprii si la cresterea stimei de sine.

Pe langa mandria resimtita de copil cand obtine rezultatele dorite sau chiar le depaseste pe cele preconizate, motivatia pentru dobandirea unui nou succes la o alta sesiune de joaca depinde de munca depusa.In plus, pornind de la piese simple, cei mici vor invata, in timp, sa construiasca obiecte din ce in ce mai complexe.

Rezolvarea problemelor

Fie ca lucreaza singur sau in echipa, copilul care construieste invata si sa treaca peste obstacole. Aceasta se va face, dar nu oricum, ci cu rezolvarea problemelor aparute. Jocurile de construit, indiferent de varsta copiilor, ofera beneficii si in ceea ce priveste intelegerea si rezolvarea problemelor.

Atunci cand copiii se joaca impreuna cu un joc de construit, vor reusi sa treaca peste obstacolele intalnite, tocmai pentru ca isi doresc sa obtina rezultate de succes.Jocurile de construit pentru copii ofera numeroase beneficii in dezvoltarea fizica, psihica, dar si emotionala a micutilor.

Gandirea in afara cutiei este promovata de la primele jocuri si exersata ulterior, pe masura ce distractia se complica, iar optiunile de joaca se diversifica. Creativitatea, imaginatia si concentrarea sunt dezvoltate si prin jocurile de construit, pentru ca viitorul adult sa aiba cunostintele si abilitatile necesare sa se descurce in orice situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.