Care sunt avantajele unei case modulare din lemn? De ce merita investitia?

Se spune ca, intr-o viata, omul trebuie sa planteze un pom, sa creasca un copil si sa construiasca o casa. Toate acestea sunt proiecte de lunga durata, pentru care oamenii ar trebui sa aloce foarte multe reurse, atat financiare, dar si personale.

Cand vine vorba insa despre construirea unei case, parerile sunt foarte impartite. Unii considera ca numai in acest fel se poate obtine locuinta mult visata, in timp ce altii prefera sa investeasca intr-o casa de-a gata, chiar daca aceasta nu indeplineste chiar toate cerintele lor. Diferenta consta insa in perioada in care pot fi locuite acestea.

Exista insa o solutie care le poate imbina pe cele doua, adica sa se realizeze conform dorintelor si preferintelor locatarilor, dar fara sa fie necesara o perioada foarte indelungata pentru a fi finalizata. Este vorba despre case modulare din lemn.

Ce sunt casele modulare din lemn?

Casa modulara este acea constructie pentru a carei ridicare se folosesc componente modulare prefabricate intr-o unitagte de productie si care, ulterior sunt transportate la locatia dorita si ansamblate. Astfel de case pot fi realizate din diferite tipuri de materiale, de la lemn, otel sau chiar din beton.

Totusi, multi dintre cei care aleg sa isi construiasca o casa modulara opteaza pentru o constructie din lemn, mai ales ca aceasta ofera numeroase avantaje.

Ce avantaje are o casa modulara din lemn?

In primul rand, trebuie mentionate avantajele materialului din care sunt realizate aceste case – lemnul. Lemnul este un material natural si regenerabil, motiv pentru care aceste case sunt considerate a fi case ecologice. Acest lucru se datoreaza atat magterialelor, care pot fi integral ecologice, cat si modului de constructie, care este unul mai curat, care genereaza mai putine deseuri in natura.

De asemenea, casele modulare din lemn se bucura si de un pret avantajos. In general, casele modulare sunt mai ieftine decat casele traditionale, indiferent de materialul din care sunt realizate, deoarece sunt construite din componente prefabricate.

Acest lucru duce catre un alt avantaj important si anume economia de timp. Constructia unei case modulare din lemn poate dura numai cateva saptamani, pe cand constuirea unei case obisnuite poate dura chiar si cativa ani.

In plus, acest proces nu este influentat de conditiile de mediu, tocmai datorita tehnicilor de constructie. Asamblarea componentelor poate dura in jur de o saptamana sau 10 zile, chiar daca este frig, cald sau umiditate.

Cei care au indoieli cu privire la rezistenta sau durabilitatea unor astfel de constructii trebuie sa stie ca o casa modulara poate rezista la orice fel de intemperii – vant puternic, inundatii sau cutremure, oferind totodata posibilitate de personalizare a casei, indiferent de dimensiune, arhitectura sau inaltime, deoarece casele modulare pot fi construite si cu etaj. Mai multe detalii despre casele modulare si numeroasele lor avantaje poti afla pe www.sudrezidential.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.