Care sunt avantajele și dezavantajele filamentului de tip PLA?

Nici tu nu stii ce filament ar trebui sa folosesti pentru imprimanta ta 3d? Pe piata exista o sumedenie de variante, insa nu stii exact care este cea mai potrivita. Daca esti incepator si inca stai pe ganduri, ar trebui sa alegi filamente PLA pentru printare 3d. Este unul dintre cele mai populare si mai utilizate tipuri de filamente. Insa, inainte de a lua decizia, nu uita ca informarea corecta si completa te este cea care sta la baza deciziilor corecte.

Iata principalele avantaje si dezavantaje ale filamentelor de tip PLA:

Avantaje:

Usurinta utilizarii: Printarea nu necesita detalii complicate sau instructiuni greu de inteles. Astfel, filamentele de tip PLA sunt perfecte pentru incepatori, dar pot reprezenta ajutoare de nadejde si pentru profesionisti.

– Temperatura utilizata pentru printare: Filamentele de tip PLA nu au nevoie de temperaturi ridicate pentru printare. Astfel, nu vei intampina probleme precum infundarea duzei de imprimare cu bucati de filament.

Mirosul degajat: Cele mai multe persoane investesc pentru a crea un spatiu special unde sa amplaseze imprimanta 3d. Insa, filamentul PLA nu elimina niciun miros neplacut. Asadar, daca dispui de suficient spatiu poti printa chiar din locuinta personala.

Biodegradabil si reciclabil: Protejeaza cu succes armonia mediului inconjurator. De asemenea, poate fi reutilizat cu ajutorul unui proces denumit hidroliza. Te scuteste, astfel, de alte costuri financiare si nici nu isi pierde din beneficii.

– Accesibilitate: Sunt foarte usor de gasit si nici nu implica o investitie financiara exorbitanta.

– Culori diverse: Paleta de culori pe care le poti utiliza pentru printarea 3d este una foarte diversificata.

Dezavantaje:

– Sensibilitate la temperaturi ridicate: Expus la temperaturi ridicate, filamentul nu se mai poate ridica la standardele optime de functionare.

– Rezistenta scazuta: Daca iti doresti sa schimbi aspectul locuintei, filamentul PLA te va ajuta sa realizezi cele mai impresionante decoratiuni. Insa, nu il poti utiliza pentru a crea modele care sa reziste la socuri mecanice sau care sa prezinte o duritate ridicata.

Ei bine, cautarile au luat sfarsit. Filamentele PLA sunt perfecte daca iti doresti sa realizezi obiecte care sa prezinte caracteristici estetice aparte. In plus, daca esti incepator te vei bucura de usurinta cu care poti gestiona intreg procesul de printare.
Mergi acum intr-un magazin specializat in printarea 3d si alege-ti favoritul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.