Care sunt avantajele externalizarii serviciilor financiare?

In ziua de azi afacerile se dezvolta din ce in ce mai repede si astfel extinderile de orice fel sunt la ordinea zilei. Managerii care mizeaza totul pe extinderea serviciilor uita de multe ori faptul ca orice afacere de durata trebuie mai intai sa-si asigure o fundatie solida si de abia apoi sa faca eforturi pentru a se dezvolta. 

In caz contrar, s-ar putea sa constati ca departamentele interne nu mai fac fata solicitarilor din ce in ce mai  numeroase. Un astfel de departament este si cel financiar contabil, unul dintre principalii beneficiari ai externalizarii. Afla din cele ce urmeaza ce avantaje prezinta externalizarea serviciilor financiare

Economisirea banilor 

Va fi mult mai ieftin sa platesti o companie, mai exact un departament extern format din experti, decat sa platesti costurile unui departament intern. Daca vei opta pentru prima varianta, duse vor fi costurile legate de angajarea prin contract individual de munca, formarea profesionala, gestionarea documentelor angajatilor, chiria pentru biroul in care departamentul isi desfasoara activitatea sau chiar diversele echipamente si accesorii de care ar fi avut nevoie. 

Disparitia riscurilor 

Greselile comise in rapoartele financiare sau in documentele contabile sunt un subiect de speriat, mai ales in preajma controalelor. Atunci cand apelezi la servicii de externalizare, te asiguri ca profesionistii angajati vor face tot ce le sta in putina pentru a identifica si corecta pana si cele mai greu de reperat greseli. Procesul lor va include atat primirea datelor, cat si verificarea, listarea si raportarea lor cu maxim de acuratete. 

Nu putem sa nu mentionam aici si accesul la competente superioare, firmele specializate furnizand serviciile expertilor contabili sau ale personalului specializat pe anumite arii financiare de interes pentru specificul afacerii tale. 

In plus, nu va mai fi nevoie sa-ti faci griji in legatura cu angajatii. Nu vei mai risca sa anagajezi o persoana insuficient calificata, sau una care doreste sa plece dupa ce a acumulat destula experienta. Orice responsabilitati de supraveghere, organizare a personalului sau de respectare a termenelor de implementare ale schimbarilor fiscale nu mai sunt grija ta. Specliaistii angajati iti vor reprezenta compania si isi vor asuma raspunderea in ceea ce priveste raportarea in relatia cu autoritatile. 

Duse sunt si riscurile legate de confidentialitatea salariilor, scurgerile intre departamente fiind imposibile in cazul externalizarii serviciilor. 

Optimizarea activitatilor

Resursele eliberate prin externalizarea activitatilor financiar contabile vor putea fi folosite in alte scopuri, cu precadere in activitatea principala a afacerii tale. In plus, vei putea sa-ti redimensionezi cu usurinta operatiunile, sa automatizezi anumite proceduri si sa pui accentul pe ceea ce crezi tu ca este mai important in cadrul propriului business.  In plus, vei fi mult mai capabil sa iei decizii de afaceri informate, vei fi la zi cu legislatia in vigoare si astfel vei ramane un jucator important pe piata! 

Libertate in decizii si acces la feedback specializat 

In momentul in care alegi sa delegi anumite responsabiltati, vei constata ca afacerea ta va capata mai multa flexibilitate. In acelasi timp, colaborarea cu o astfel de firma iti va pune la dispozitie feedback constructiv si o multime de sugestii despre ce ai putea face mai bine pe viitor pentru a creste profitul.

Ai grija doar cu cine alegi sa colaborezi: valorile voastre trebuie sa fie cel putin apropiate si firma respectiva trebuie sa aiba un raspuns pentru toate nevoile companiei tale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.