Care sunt argumentele care recomanda folosirea laserului dentar in tratamentele stomatologice?

Tratamentele stomatologice au progresat semnificativ in ultimii ani. Acest lucru vine prin prisma faptului ca vorbim despre evolutia tehnicilor si a echipamentelor avute la dispozitie de medicii stomatologi pentru a rezolva diferite probleme de natura dentara.

Daca ai nevoie de anumite proceduri stomatologice, este important sa te informezi daca problemele cu care te confrunti pot fi rezolvate cu ajutorul laserului dentar.

Laserul dentar este o procedura care foloseste energia luminii pentru tratamentele stomatologice. Aceasta procedura este efectuata de medicul stomatolog intr-un cabinet stomatologic Targu Mures care este dotat cu echipamente pentru folosirea laserului dentar.

Beneficiile aduse de laserul dentar pacientilor

Indiferent daca medicul stomatolog la care ai apelat pentru rezolvarea anumitor probleme iti recomanda laserul dentar sau nu, este important ca din postura de pacient sa stii care sunt beneficiile laserului dentar.

Un prim beneficiu se refera la faptul ca este o procedura minim invaziva. Din acest punct de vedere pacientul va resimti mai putin disconfort si zona vizata de tratament nu va fi atat de mult lezata comparativ cu anumite proceduri clasice.

Un alt beneficiu al laserului dentar vizeaza precizia mult mai mare. Cu alte cuvinte, medicul stomatolog va putea interveni mult mai exact asupra locului unde este necesara efectuarea procedurii. De aici deriva un alt avantaj, si anume vindecarea mai rapida a zonei unde s-a efectuat tratamentul laser. Inclusiv sangerarea este mai scazuta in cazul tratamentelor care apeleaza la tehnologia laser.

Tot in randul avantajelor propuse de laserul dentar putem aminti si faptul ca exista situatii in care nu este nevoie de efectuarea unei anestezii. Inclusiv suturile pot fi eliminate din cadrul procedurilor in anumite situatii in care se apeleaza la laserul dentar.

Faptul ca tehnologia laser ajuta la sterilizarea suprafetelor unde a actionat este un mare plus in toate procedurile stomatologice.Nu in ultimul rand trebuie punctat si avantajul unui disconfort mult diminuat pentru pacientii care trebuie sa urmeze anumite proceduri stomatologice si care pot beneficia de laserul dentar pentru respectivele tratamente.

Tratamentele care pot folosi laserul dentar

Exista mai multe proceduri si tratamente unde laserul dentar este folosit cu succes de catre medicii stomatologi. Printre acestea trebuie amintite chirurgia orala si implantologia. Aceste doua proceduri complexe in domeniul stomatologiei vor putea beneficia de toate avantajele laserului dentar si de diminuarea semnificativa riscului de aparitie a eventualelor complicatii.

Tratamentele in parodontologie reprezinta o alta procedura ce poate fi efectuata intr-un cabinet stomatologic Targu Mures cu ajutorul tehnologiei laser. Prin faptul ca ajuta la curatarea, stimularea reatasarii si la vindecarea gingivala, laserul dentar este foarte util in cazul bolii parodontale. Inclusiv tratamentele endodontice pentru curatarea si sterilizarea canalului dentar pot apela la laserul dentar.

Tot in randul procedurilor stomatologice in care se poate folosi tehnologia laserului putem aminti rezolvarea sensibilitatii dentare, albirea dentara si vindecarea herpesului si a aftelor la nivelul cavitatii bucale.

Toate aceste tratamente sunt efectuate in cadrul cabinetelor si a clinicilor stomatologice sub supravegherea si la recomandarea medicilor stomatologi. Nu in fiecare situatie este nevoie de folosirea laserului dentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.