Care este salariul unui medic in Germania?

Medici romani aleg sa plece la munca in strainatate din cauza unui numar mare de factori – conditii de munca inadecvate, ture obositoare sau aparatura ineficienta. Cu toate acestea, motivul principal de emigarare ramane salariul mic din tara. De aceea, fie ca vorbim despre medici rezidenti sau superexperimentati, din ce in ce mai multi aleg sa-si exercite meseria intr-o tara europeana extrem de dezvoltata, precum Germania.

Salariul medicilor romani in Germania depinde de numerosi factori, precum vechimea in munca, specializarea sau spitalul in care urmeaza sa profeseze. Vrei sa stii care sunt conditiile pentru a pleca in acest stat ca medic si care este salariul de care te poti bucura? Afla toate aceste informatii, din articolul nostru!

Cum ajungi sa lucrezi ca medic in Germania?

Daca te-ai gandit sa emigrezi in Germania ca medic, te poti bucura de un loc de munca sigur. Exista agentii de recrutare medici rezidenti, care iti prezinta oferte avantajoase de munca. Chiar daca nu ai cunostinte de limba germana, poti invata gratuit si chiar sa fii recompensat financiar pentru participare.

Odata cu venirea ta in Germania, va trebui sa te ocupi de problemele administrative si de cautarea unei locuinte. Inainte de orice, insa, trebuie sa obtii licenta de libera practicare a medicinei, de care se poate ocupa si o agentie de recrutare. Datorita ajutorului venit din partea unei agentii de recrutare a medicilor, tot ce trebuie sa faci este sa promovezi examenul de limba si sa pleci cu avionul catre Germania.

De ce merita sa pleci in Germania ca medic?

Germania are nevoie de personal medical competent, de aceea, apeleaza la ajutorul medicilor veniti din afara tarii. Si, totusi, cum este posibil ca un astfel de stat, pregatit parca pentru orice, are carente la capitolul personal medical? Intrebarea care esre pe buzele multora, are mai multe raspunsuri.

  • Cresterea numarului de pacienti din fiecare an
  • Imbatranirea si pensionarea medicilor
  • Majorarea numarului de medici care prefera sa lucreze cu jumatate de norma
  • Locurile disponibile de la facultatea de medicina nu acopera nevoia acuta de medici din Germania

Oferta spitalelor din Germania presupune conditii moderne de lucru, posibilitatea de a participa la programe de formare si specializare si salarii pe masura competentelor.

Cat castiga un medic in Germania?

Pe langa varsta si experienta in munca a unui medic roman care vrea sa plece la munca in strainatate, salariul sau depinde si de alti factori, precum:

  • Pozitia pe care o detine intr-un spital: medic primar, medic chirurg, medic rezident
  • Specializarea
  • Regiunea in care isi desfasoara activitatea
  • Angajarea ca medic in spital sau cabinetul propriu

In Germania, vei avea un loc stabil de munca, o atmosfera placuta in cadrul spitalului si un contract care iti asigura beneficii notabile.De regula, in Germania, te poti bucura de un salariu minim brut garantat, in valoare de 4600 de euro, care creste progresiv, in fiecare an. Totodata, se adauga si alte bonusuri si beneficii: asigurare sociala, plata scolarizarii, pensii suplimentare, plati extra sau dreptul de a limita numarul orelor lucrate dupa varsta de 60 de ani.

Cu cat lucrezi mai mult intr-un spital din Germania, cu atat vei avea un salariu mai avantajos, care depaseste net suma castigata intr-un spital din tara.In comparatie cu Romania, medicii care activeaza in Germania se bucura de salarii dublate sau chiar triplate, care ii ajuta sa aiba o viata decenta si o activitate profesionala excelenta, pana la pensionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.