Care e diferenta dintre un gazon artificial si iarba naturala

Cineva considera gazonul artificial o alternativa excelenta la iarba naturala si cineva este gata sa enumere numeroasele avantaje ale gazonului natural timp de ore intregi, negand complet folosirea ierbii sintetice.

Care sunt avantajele unui gazon artificial?

Daca vorbim despre o amenajare gazon artificial putem spune ca:

  • Are aspectul estetic bun in orice perioada a anului;
  • Nu are nevoie de ingrijire speciala a ierbii, udare zilnica, nivelarea stratului de iarba, indepartarea buruienilor etc.;
  • Reprezinta o investitie pe deplin justificata in timpul exploatarii.

Care sunt avantajele gazonului natural?

Practic, in familiaritate si frumusete naturala, precum si in atractivitatea investitiei initiale.

Ce alegem: terenuri sportive cu iarba naturala sau gazon sintetic

Pentru a intelege care teren de fotbal este mai bun – artificial sau natural, este necesar mai intai sa ne uitam la ambele optiuni dupa incheierea jocului. Dupa meci, gazonul natural arata ca un camp arat, deoarece pantofii cu tepi ai jucatorilor ii afecteaza integritatea. Dupa fiecare joc, un astfel de teren necesita lucrari de restaurare. In acelasi timp, gazonul artificial ramane perfect plat si nedeteriorat.

In medie, iarba artificiala este proiectata pentru 5-10 ani de functionare. Datorita dezvoltarilor inovatoare in domeniul suprafetelor sportive sintetice, producatorii au realizat ca iarba artificiala:

  • creste viteza jocului;
  • capacitatea de a controla revenirea mingii este ridicata;
  • stresul asupra articulatiilor este redus;
  • are loc deteriorarea minima a pielii in timpul caderii.

Un teren de iarba naturala se poate utiliza aproximativ 400 de ore pe an, in timp ce o organizatie de fotbal cu cinci sau sase echipe are nevoie de minimum 1.500 de ore. Se pare ca la dispozitia unei organizatii ar trebui sa fie cel putin patru terenuri de fotbal de iarba naturala.

Astfel, gazonul artificial pentru sport este conceput pentru antrenament intens, astfel incat utilizarea lui este mult mai profitabila decat cea naturala. Acoperirea sintetica este capabila sa reziste la schimbari semnificative de temperatura, datorita carora te poti antrena pe el in orice moment al anului.

Totodata, gazonul artificial necesita mai putina udare pentru a curata si a preveni uscarea fibrelor decat iarba naturala. Gazonul artificial de calitate intermediara sau superioara este mai durabil decat iarba naturala. Costul de intretinere este mai mic decat iarba naturala.Acestea fiind spuse, concluzia e una: iarba artificiala este mai avantajoasa pentru terenuri de sport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.