Cand este necesar sau recomandat un implant dentar

Odata cu evolutia in domeniul medical, tot mai multe tratamente permit imbunatatirea vietii. Acest lucru este valabil si in cazul stomatologiei, iar implantul dentar este cu siguranta un astfel de tratament care aduce imbunatatiri semnificative pentru un numar mare de persoane.

Chiar daca implantul dentar nu este neaparat o procedura inovativa a ultimilor ani, fiind folosita inca din urma cu cateva decenii, modalitatea de a realiza implantul dentar s-a imbunatatit semnificativ.

Exista mai multe situatii in care procedura implantului dentar este necesara sau recomandata. Orice astfel de procedura poate fi decisa si stabilita doar in urma unei consultatii de specialitate intr-un cabinet stomatologic Ploiesti unde sunt efectuate astfel de proceduri de implantologie.

Pasi premergatori in implantul dentar

Pentru a stii exact daca ai nevoie de un implant, si mai ales daca poti apela la aceasta procedura dentara, trebuie sa consulti un medic specialist. Inainte de a lua aceasta decizie sunt efectuate o serie de analize medicale si o serie de investigatii specifice precum radiografii panoramice, analiza densitatii osoase si starea actuala a danturii. In baza acestora medicul va putea decide daca se poate trece la pasul urmator si la stabilirea programarii pentru implantul dentar.

Procedura implantului dentar trebuie efectuata in cazul lipsei unui sau a mai multor dinti. Rolul unui implant dentar Ploiesti este acela de a imbunatati masticatia, dar si de a reda aspectul estetic la nivelul danturii. Vorbim despre cea mai moderna abordare pentru a inlocui eficient si pe termen lung lipsa unor dinti naturali.

Situatiile concrete in care este nevoie de un implant dentar

Indiferent de cauza care a dus la lipsa dintilor, implantul dentar poate fi solutia optima de care ai nevoie. Vorbim despre mai multe situatii in care implantul dentar poate fi alegerea potrivita pentru pacienti.

O prima situatie este aceea in care pacientul a suferit recent o extractie dentara sau are un dinte lipsa de mult timp. Implantul in aceasta situatie este inserat direct in os si procedura stomatologica nu va afecta deloc dantura sanatoasa din jurul locului unde este inserat implantul.

O a doua situatie este aceea in care mai multi dinti din categoria molarilor si premolarilor lipsesc. Aici exista situatia in care nu exista un dinte de sprijin in partea din spate. Iar daca pacientul nu doreste o proteza mobila, solutia optima o reprezinta puntea pe implanturi.

O alta situatie pentru care pacientul poate sa apeleze la un cabinet stomatologic Ploiesti pentru procedura implantului dentar o reprezinta aceea in care intreaga arcada sufera de lipsa dintilor. Aici este nevoie de o restaurare completa prin lucrare pe implanturi dentare cu punte fixa sau cu proteza pe implanturi. Beneficiile in acest caz includ o masticatie mai buna, vorbire mai clara si dantura cu aspect natural.

Tot in cazurile in care un implant dentar este varianta optima este aceea in care pacientul nu poate suporta lucrarile mobilizabile. In aceasta situatie se poate opta pentru inlocuirea protezei cu lucrare pe implanturi, chiar daca costurile sunt mai mari.

Pacientii care isi doresc refacerea rapida a danturii pot sa aiba in vedere implantul dentar cu incarcare imediata. Aceasta procedura este una de ultima ora si permite refacerea intr-un timp foarte scurt a danturii pacientului.

In cele din urma putem aminti si situatia in care pacientul sufera de boala parodontala care a afectat intens dantura. Chiar daca pacientul nu a pierdut dinti din aceasta pricina, daca problemele parodontale exista deja, implantul poate fi o solutie eficienta in aceasta situatie.

Acestea sunt situatiile concrete in care pacientii pot sa opteze pentru un implant dentar Ploiesti. Apeleaza intotdeauna la medici specializati in implantologie pentru a beneficia de rezultate de exceptie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.