Cand este necesar sa apelezi la serviciile unui avocat pentru procedura de divort?

Conform legislatiei in vigoare, persoanele care se decid sa divorteze si sa inceteze casatoria din punct de vedere juridic o pot face fara a avea nevoie de decizia instantei sau de prezenta unui avocat specializat.

Acest lucru este valabil in cazul unui divort pe cale amiabila. In schimb, atunci cand partenerii care doresc sa divorteze nu ajung la un consens, este nevoie sa apeleze la serviciile oferite de un avocat partaj divort Bucuresti. Un astfel de avocat poate fi foarte util si pentru partenerii care sunt de acord cu privire la separare, in masura in care avocatul poate oferi indrumare juridica.

Protejeaza-ti interesele cu un avocat divort

Separarea de fostul partener nu este un proces usor din niciun punct de vedere. Insa in acelasi timp fiecare partener are propriile interese atunci cand face acest pas. In cazul in care vrei sa iti protejezi interesele si sa nu pierzi foarte mult la un partaj, un avocat specializat in divort poate fi exact ceea ce ai nevoie.

Cu ajutorul unui avocat specializat in divort vei putea cunoaste care sunt legile in privinta divortului si care sunt drepturile in urma divortului. Este adevarat ca in cazul divortului pe cale amiabila vorbim despre optiunea de a divort la notar. Insa chiar si aici poti sa primesti informatii foarte utile in ceea ce inseamna realizarea divortului.

De foarte multe ori un divort poate fi pronuntat mai repede daca apelezi la un avocat pentru partaj divort Bucuresti, avocat care sa te indrume in completarea documentelor necesare si care sa iti indice cum poti sa eviti inclusiv costuri mai mari cu aceasta procedura. Inclusiv in cazul divorturilor de comun acord, un avocat poate fi extrem de util din perspectiva serviciilor oferite.

Incearca divortul de comun acord

Pentru fiecare cuplu de soti care ajung la decizia de a divorta se recomanda ca inainte de apela la avocat sau de a se adresa unei instante, sa incerce divortul pe cale amiabila. O astfel de optiune permite partenerilor sa negocieze singuri varianta divortului si sa se puna de acord cu privire la impartierea eventualelor bunuri materiale si cu privire la eventuala tutela a copiilor.

Prin aceasta varianta atat sotii, cat mai ales copiii, vor reusi sa depaseasca mai usor divortul si in acelasi timp se va putea face o economie semnificativa de timp si de bani prin faptul ca serviciile unui avocat de divort nu sunt neaparat necesare pentru a te reprezenta in fata instantei. Daca totusi nu exista optiunea divortului pe cale amiabila, atunci nu ramane decat varianta unui avocat specializat in divort.

Cand se recomanda serviciile unui avocat specializat in partaj divort Bucuresti?

Situatiile in care trebuie angajat un avocat sunt acelea in care apar probleme precum abuzul asupra copiilor, violenta domestica, abuzurile sexuale sau abuzul de anumite substante.

Daca oricare dintre aceste motive au dus la decizia divortului, atunci cu siguranta ca un avocat specializat este recomandat si chiar necesar in fata instantei judecatoresti. In aceeasi masura, daca nu exista comunicare intre parteneri, un avocat poate sa fie solutia ideala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.